DEN SAAKALDTE – Love us or hate us

DEN SAAKALDTE – Love us or hate us

DEN SAAKALDTE spiller black metal som er inspirert ene og alene av satan og alkohol og dermed burde de skille seg litt ut i mengden av band. Med debutalbum ute i disse dager på Avantgarde Records fikk vi muligheten til å ta en prat med Sykelig og her har du resultatet.

DS2 copy.gif

 

Hei der Sykelig, jeg vil først begynne med å gratulere med deres første fullengder. Hvordan er ståa sånn ellers?

Hilser tilbake og takker for komplementet, Simon. På det personlige plan kunne ting gått bedre, men man kan ikke klage. Jeg begynner vel bare å bli gammel. Med tanke på bandet er alt bra og tilbakemeldingene vi har fått fra pressen og fansen har vært positive. Så vi ser oss ganske fornøyde hittil.

Som vi kan legge merke til har dere endret plateselskap til Avantgarde Records, hva gjorde det til et naturlig valg å samarbeide med dem?

De viste at de hadde genuin interesse i Den Saakaldte. Selskapet har vist vilje til å hjelpe oss på mange måter relatert til "All hail pessimism" samtidig som at de ikke blandet seg inn i den musikalske og visuelle prosessen. Vi hadde også vår fulle frihet til å gjøre ting på vår måte og Avantgarde har min fulle respekt for dette.

syk.jpg

Det er ingen hemmelighet at medlemmene innad i bandet har ulike prosjekter og band. Kan du forklare litt om innspillingsprosessen til "All Hail Pessimism", fordelingen av de ulike oppgavene i bandet og hva dere er mest fornøyde med på sluttresultatet?

Ja, det stemmer forøvrig at vi har andre band, familier og jobber så ting er ganske hektisk. Uansett, i Den Saakaldte jobber vi for det meste via e-mail. Jeg spiller inn gitarene i mitt private studio hjemme og sender filene til resten av medlemmene for videre arbeid. Innspillingen av "All Hail Pessimism", medførte mye stress grunnet mangel på fritid. Jeg reiste til Hellas for å spille inn gitarene, Uruz spilte inn trommene i Hønefoss, trompetene og Jormungand's innspillinger foregikk i Oslo. Seidemann og Kvarforth gjorde sin del av arbeidet i Sverige. Når man spiller inn alt på forskjellige steder og må sette alt på plass så er som sagt stressfaktoren høy. Men til syvende og sist, ingenting å klage på. Personlig er jeg veldig fornøyd med sluttresultatet også basert på budsjettet vi hadde. Jeg vil også gjerne poengtere at Trine og Kim gjorde en utmerket jobb med designet og det visuelle så hele pakka fungerer utmerket.

Jeg legger også merke til at dere bruker flere uvanlige elementer i musikken for å være black metal. Både relatert til det musikalske og lyriske, er det noen dypere historiske, musikalske kilder som inspirerer deg?

Det eneste som inspirerer meg er Satan og Alkohol. Hele konseptet til Den Saakaldte er basert på det. Satan står for frihet, og derfor står også Den Saakaldte for det samme. Vi har åpne sinn som medlemmer og derfor er vi ikke redde for å bruke tabubelagte ord, temaer eller instrumenter i musikken. Vi bryr oss generelt lite om hva folk mener og synes. På det rent lyriske bruker jeg og Niklas mye metaforer slik at tekstene får en mye dypere mening for leseren. På det rent musikalske synes jeg f.eks. trompetene gir en dyster stemning som jeg liker og synes passer i materialet, så hvorfor ikke bruke disse da? Jeg har ingen sans for stereotyper og ønsker derfor ikke å ta del i noen. 

kvarf.jpg

Hva med fremtidsplaner i Den Saakaldte, og hva kan folket forvente fra bandet?

Vi planlegger en EP i mai måned. Personlig liker jeg vinyl svært godt så jeg er ganske glad for å slippe musikk i dette formatet. Vi har også blitt booket inn for å spille på Party San Open Air i Tyskland. Etter det kommer planleggingen av neste studioalbum eller en europeisk miniturne, vi får se hva som skjer. Hva folket kan forvente er ærlig og kompromissløs musikk.

Som vi allerede vet så har det i de siste årene dukket opp mange nye black metal prosjekter/band fra ulike kanter. Med dine egne ord, hva kan Den Saakaldte tilby massene og hva skiller Den Saakaldte ut fra andre band?

Hva som skiller oss ut… Jeg vil tro det har noe med at vi oppfører oss som fans av musikken selv. Vi liker det vi spiller, musikken er ærlig og at den kommer rett fra sjela. Ut fra mailene jeg har fått så tyder det på at folk føler de kan relatere seg til musikken og at de kan verdsette den. Det at de har forståelse for musikken og føler seg som en del av den er etter min mening veldig viktig.

Da runder vi av med siste spørsmål i dette intervjuet. Hvordan føler du at Den Saakaldte er blitt mottatt av massene?

Det har vært blandede reaksjoner. Den Saakaldte er et band du enten kommer til elske eller kommer til å hate. Vi forventer ikke at alle skal takle musikken vår på samme måte som at de heller ikke skal takle oss som individer.  Enten man får ekstremt positiv eller negativ tilbakemelding på det man gjør, så er det en god ting. Da vet man at man har klart å vekke sterke følelser hos lytteren. Det finnes ikke noe verre enn å motta null reaksjoner.

densaakaldtepostfront.gif