…AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD til Oslo (28/4) og Bergen (29/4)

…AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD til Oslo (28/4) og Bergen (29/4)


Tirsdag 28. april (OSLO)

…AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD

 

eb6f1265f11fe2852048880ce4475add.jpg

Ep’en “Festival Thyme” kom i oktober og var en god smakebit fra de texanske indierockerne før deres nye plate “The Century Of Self” som kommer i februar. Conrad Keely & co. har helt siden oppstarten i 1994 kjørt en kompromissløs linje uten å la seg fange i plateselskapenes firkantede planer, så her er det fri lek. Hurra!

Bill. kr. 225,- + bill.avg.

 

18 år leg.

Kjøp billett

 

Tirsdag 29. april (BERGEN)

Med EP´en "Festival Thymes" ga And You Will Know Us by the Trail of Dead en liten forsmak på det som skal komme, nemlig et monumentalt album – "The Century of Self" – som slippes 20. februar 2009. Onsdag 29. april er det duket for høytidsstund på Ole Bull Scene når bandet med det lange navnet endelig entrer en scene i Bergen for aller første gang. Mange har ventet lenge på at dette skulle skje og det føles så uendelig riktig å presentere dette bandet på Bergenfest.

ToD_.jpgFra de nye låtene å dømme stemmer bandets utsagn om at de har sett tilbake til sine egne røtter før de ble absorbert av plateselskapenes flokete verden, der presset for å lage radiovennlig musikk overskygget alt. Bandet har brutt med sitt gamle plateselskap, eller "fengselet" som de selv kaller det, og "The Century of Self" blir gitt ut på deres eget selskap Richter Scale Records.

Albumet er episk i ordets rette betydning og det merkes at Trail of Dead har funnet tilbake til sine røtter. "De nye låtene er svært personlige" sier Conrad Keely, en av bandets to grunnleggere. "Noen av låtene er selvbiografiske. Vi bygger på alt vi noensinne har gjort og ser tilbake på hele vår karriere og har funnet mye inspirasjon i musikk vi har laget tidligere. Vi fortsetter å utvikle vårt konsept og fortsetter å innlemme nye ideer. Vi prøvde aldri å skrive radiosingler, klart vi vet at disse er viktige for markedet, men det driter vi i…"

Trail of Dead har aldri brydd seg særlig mye. Bandet startet i Austin, Texas. Deres første album ble utgitt i 1998 og etter en turné som support for Superchunk ble plateselskapet Interscope interessert, og resten er historie. Etter 15 år fortsetter Trial of Dead å fornye og utvikle seg. På et punkt i karrieren der mange andre band hviler på sine laurbær og gir ut halvhjertete Greatest Hits-samlinger, har And You Will Know Us by the Trail of Dead akkurat startet!

Bergenfest 2009 – Onsdag 29. April kl 21.00
Ole Bull Scene
Aldersgrense 18 år.
Billettpris kr 260 / 215 + avgift
Billetter i salg fra lørdag 20. Desember kl 10.00 på Billettservice

ARTIST WEBSITE

ARTIST @ MYSPACE

 

OLE BULL SCENE