OPETH & IHSAHN på Norgesturne

OPETH & IHSAHN på Norgesturne

 

Det er med stolthet og glede Rikskonsertene og Statnett kan presentere det fjerde bandet som skal ut på turné i vårt pågående konsertsamarbeid; det svenske progmetalbandet Opeth. Etter sommerens avlysning på Hovefestivalen, tar vi de ikke bare tilbake til Norge, men og ut til det ganske land med hele åtte konserter.

 

Opeth har holdt på siden 1990 og har oppnådd høy status i mange ulike kretser for sin blanding av metal, klassisk rock, deathprog, symfoniske elementer og frijazz. De ga tidligere i år ut albumet Watershed, et album som bygger videre på en katalog som teller ni utgivelser.

Svenskene har fremdeles sitt utgangspunkt i brutal 90-tallsmetal, men påvirkning fra prog, folkrock og alt annet som var stort på 70-tallet har blitt stadig viktigere. Asbjørn Slettemark skriver i sin anmeldelse i Bergens Tidende at: "Watershed er et gnistrende, utfordrende og massivt album." Han gir videre terningkast seks til det han kaller "et perfekt album".

Med Opeth på scenen kan vi love dere masse energi og en variert og særegen konsertopplevelse levert av teknisk veldig gode musikere.

Opeth består av Mikael Åkerfeldt (vokal/gitar), Martin Mendez (bass), Fredrik Åkesson (gitar), Martin "Axe" Axenroth (trommer) og Per Wiberg (mellontron/vokal).

Support på alle konsertene er IHSAHN

 

Ihsahn_heading.jpg

 

Samarbeidet mellom Rikskonsertene og Statnett bringer kjente artister ut til et ungt og energisk konsertpublikum Norge rundt. Mindre steder kan arrangere konserter de ellers ikke ville hatt mulighet til å gjennomføre. Statnett får mulighet til å presentere seg som en attraktiv, framtidsrettet og interessant arbeidsplass for unge mennesker med relevant kompetanse. Ungdom og studenter får et konserttilbud de ellers ikke ville fått. Sammen bringer vi kraftfull musikk ut i landet. Tidligere turneer har vært med Timbuktu & Damn, Superfamily og The Disciplines.