BLACK LABEL SOCIETY på Sentrum Scene (26/11)

BLACK LABEL SOCIETY på Sentrum Scene (26/11)

Onsdag 26.11.08 Sentrum Scene

http://www.rockefeller.no/r/img/bls_1.jpgBLACK LABEL SOCIETY
Zakk Wylde var i mange år gitarist i bandet til Ozzy Osbourne før han gikk solo på midten av nittitallet. Men det er best med et band og han startet Black Label Society, som platedebuterte med ”Stronger Than Death” i 2000 og her er det snakk om klassisk heavy metal med noen ville gitarer. Foreløpig siste plate er ”Shot To Hell” hvor Wylde virkelig er gitarhelt à la Jimmy Page og Eddie Van Halen.

Bill. kr. 360,- + bill. avg.

18 år leg.

http://www.myspace.com/blacklabelsociety

 

BLACK LABEL SOCIETY BIOGRAFI:

Zakk Wylde var tidligere gitarist i bandet til Ozzy Osbourne, men da Ozzy midlertidig pensjonerte seg i 1992 gikk Zakk solo. Som soloartist hadde han en heller mislykket akustisk albumutgivelse og et avslått tilbud om å spille i Guns N' Roses bak seg da han stiftet Black Label Society i 1998.

I forhold til mange andre band innen heavy metal-sjangeren har Black Label Society vært usedvanlig pålitelige – siden debuten har Black Label Society gledet fansen med et nytt album hvert eneste år, med unntak av 2007. Zakk har for øvrig fortsatt et godt forhold til sin kollega Ozzy, og Black Label Society er et fast innslag på Osbournes velkjente Ozzfest-turné.

«Shot to Hell» er et album som like gjerne kunne vært sluppet under heavy metalens storhetstid på 80-tallet. Her vandrer Zakk og gjengen hans på velkjente stier, og spiller ekte amerikansk heavy metal slik den alltid har blitt spilt. Stikkordene er hes vokal, halvtunge riff og skrikende, pompøse gitarsoloer – oppskriften følges med andre ord til punkt og prikke.

Så bare for å fastslå det først som sist; dette albumet er verken revolusjonerende, progressivt eller nytenkende. Men noe slikt har heller aldri vært noe mål innen sjangeren der Zakk & co hører hjemme, snarere tvert imot. Derfor kan nok dette albumet fort virke relativt kjedelig, og det er dessverre lett å få følelsen av at man har hørt alt før.

Albumet åpner knallhardt med låta «Concrete Jungle», og allerede fra første riff rykker det behagelig i headbanger-muskelen. Når låttitler som "Hell is High", "Blacked Out World" og "Devils Dime" følger tett på, skjønner man fort hvilket stemningsleie Zakk Wylde foretrekker. "Concrete Jungle" er for øvrig den eneste av sangene fra "Shot to Hell" som hittil har blitt gitt ut som singel, og er definitivt blant albumets høydepunkter.

Etter hvert blir det hele mer variert, og noen rolige ballader sniker seg inn i det ellers forholdsvis tunge lydbildet. Det er snakk om låter som "The Last Goodbye", "Nothings the Same" og "Sick of it All", der bandet viser seg fra en dystrere og mer melankolsk side. Dette skaper, i god heavy metal-tradisjon, en behagelig kontrast til de betongharde riffene og hylende gitarsoloene som preger resten av platen. Som Zakk Wylde selv har uttalt om albumet; "It's a cool mix of heavy shit and mellow shit".

Black Label Society overrasker ingen med sitt åttende studioalbum. Zakk Wylde preker til menigheten, og han gjør det med sedvanlig selvtillit og sitt som alltid eminente gitarspill. For fansen vil nok "Shot to Hell" derfor være et kjærkomment tilskudd til samlingen. For de som ikke har noe forhold til verken bandet eller sjangeren, vil "Shot to Hell" derimot fremstå som en heller intetsigende plate, der den ene sangen ligner mistenkelig mye på den neste.