IN FLAMES – Oslo – Sentrum Scene

IN FLAMES – Oslo – Sentrum Scene

Skuffelsen var stor da jeg ankom Sentrum Scene, og fikk vite at franske Gojira var midtveis i settet og jeg dessverre ikke kunne komme inn før In Flames hadde spilt sin første låt. Sånn er det å ha fotopass… Uansett. Fem over halv elleve entret svenskene scenen, og gjennom en dørsprekk så jeg de hadde dekket det hele med hvitt teppe, slik at bandet stod bak dette og lagde skygger… Teppet falt og et fullstappet lokale hylte ekstatisk. Setlisten var et knippe med nytt og gammelt. Den siste skiva deres engasjerer ikke meg at all, så når disse låter ble spilt, falt blodsukkeret mitt på minus og jeg undret om jeg heller skulle dratt på Taake konserten…

Gutta så til å kose seg på scenen, og vokalist Anders Friden skal ha for supersmiskingen… «Åååå, så mange vakre mennesker i Norge, til og med guttene er vakre!» Suspekt??

Lysshowet deres er typisk In Flames-style, med blant annet deler av teksten flashet opp i bakgrunnen. På en så liten scene ble det über kult!

Lyden virket grei den, til tross for mine uheldige plasseringer, men jeg enset at vokalen svant hen til tider -godt publikum ikke hadde hemninger på sangstrupene. Stemningen var på topp, spesielt når happy tunes som Only for the Weak, Quiet Place og Trigger dundret ut i det gigantiske høytalerne.

Etter nesten to timer (lange for min del) avsluttet de det hele med Take This Life. Kan til tider virke som bandet har spilt sin rolle, de er definitivt in, men i flammer? Neeeh. Totalt sett en helt grei konsert, hverken mer eller mindre.