Påmelding til ZOOM 09

Påmelding til ZOOM 09

Påmelding til Zoom 09 starter denne uka
– omorganisering og nytt giv for Zoom

Fra fredag 24. oktober kan norske artister melde seg på til Zoom 09. Påmeldingen kan du gjøre på NRKs Urørt-sider. Zoom har tidligere vært et viktig steg på veien mot suksess for en rekke store artister. Band som har lyst til å vise seg fram for et større publikum og være med i
konkurransen om en Norges-turné kan besøke nrk.no/urort

De lokale Zoom-arrangementene i landets største byer er nå flyttet fra høsten til januar. Den store finalen arrangeres i februar. Her skal det kåres en vinner som skal legge ut på veien sammen med årets Urørt-vinner, som kåres i januar 2009. Zoom/Urørt-turnéen starter i mars og de to vinnerne vil dele scene med et lokalt Urørt-band på hvert spillested. Turnéen vil inneholde et sted mellom 15 og 20 spillejobber over hele landet.

Det har i tillegg blitt gjort noen endringer i organiseringen av Zoom. Norsk Rockforbund tar i over styringa av Zoom-konseptet fra Norgesnettet, og med på laget har de Øyafestivalen. Disse to skal på hvert sitt vis bidra med sine ressurser og sin kompetanse for å sikre at Zoom fortsatt er en viktig arena for nye norske artister i årene som kommer. NRK P3 blir samarbeidspartner på turnédelen.

NRF og Øyafestivalen går løs på arbeidsoppgavene med stor iver og lyst. Vi ønsker sammen å bidra til å trekke nye norske talenter fram i rampelyset. Øyas bookingsjef Claes Olsen, som var en av Zooms grunnleggere, gleder seg til igjen å kunne bidra til fete konsertkvelder for artister og publikum.

Blant tidligere Zoom-vinnere finner man navn som: Ida Maria, Ricochets, Silver, Surferosa, The Jessica Fletchers, Sigh & Explode, Gerilja, Helldorado, Heroes & Zeros, The Beautiful People (nå 120 Days) og Furia.