UKJENTFESTIVALEN (24/10 & 25/10)

UKJENTFESTIVALEN (24/10 & 25/10)

 

 

Sted:  Oslo – Garage
Aldersgrense:  18 år
Hjemmeside:  http://www.ukjentfestivalen.no

Billettinfo:

Festivalpass: Kr 250,-
Dagspass: Kr 150,-

Prinsippet bak en festival skal ikke være å tjene mest mulig penger. Det skal ikke være å få sitt egen navn i gullskrift i historie bøkene fordi du brakte det største bandet i verden til landet. Festivaler skal handle om musikk og band som lager denne musikken, det er noe veldig mange festivaler i Norge har glemt. En festival husker fortsatt hva ordet festival står for, Ukjentfestivalen startet i 2006 med en filosofi så enkel at eneste kriteriet for at et band skal ha mulighet til å spille er at det ikke har platekontrakt. "HVA?" tenker sikkert du nå, "en festival kun bestående av usignerte band kan umulig fungere." Det er feil, gjengen i Ukjentfestivalen har siden festivalens første besøk på Amplifier Rockbar i Oslo, mai 2006, besøkt Trondheim, Haugesund og Kristiansand til god mottagelse fra folket. Med et snitt på cirka 150 per dag så har festivalen opplevd stor interesse fra folket og stor interesse fra band som ønsker å spille på festivalens neste stoppested, og med 4-5 festival stoppesteder hvert år er det alltid mulig å få plass til mange nye band og oppleve nye band fra musikk Norges undergrunn.  

Ukjentfestivalen er mer enn bare en festival, det er mer enn "takk for at du spilte, nå pell deg vekk." Ukjentfestivalen ønsker å fungere som et nasjonalt nettverk for uetablerte band (band uten platekontrakt). Når et band får spille på et av Ukjentfestivalen sine arrangementer så får det bandet muligheten til å spille på en respektabel scene, et publikum bestående av mer enn en støttende far, fortvilende mor og mange venner, men også etablere seg som et godt live band blant publikum og motta dekning fra media. Ukjentfestivalen er et eksklusivt konsept, etter at det ble startet har mange andre festivaler kopiert ideen, men forlatt den i favør av mer kommersiell festival drift. "Men hva med By:larm? Urørt? Tenker du nå" vel både By:larm og Urørt tillater band etablerte band, det er noe som aldri vil skje med Ukjentfestivalen av den enkle grunn at KUN uetablerte band får lov til å spille på Ukjentfestivalen, det ville derfor vært selvmotsigende å tillate band med platekontrakt.

I anledningen Ukjentfestivalen sitt 2 års jubileum blir det arrangert jubileums festival på Oslo Garage 24. til 25. oktober under navnet Ukjent 08. Prisen er som alltid veldig lav, 150kr for en dag og 250kr for festivalpass. Med et program bestående av i alt 16 band/ artister er sjansen stor for at du forelsker deg i et nytt band som senere vil florere på toppen av norsk musikk bransje, hvor du da kan si: " jeg likte dem lenge før alle dere andre". Bandene kommer fra mange forskjellige steder i Norge, deriblant Trondheim, Bergen, Trøgstad og Oslo. Ta turen ned til Oslo Garage fredag 24. oktober og lørdag 25. oktober, du har større sjanse for å styrte i et fly oppå et brennende skip som blir beskutt av romvesener enn du har for å angre på avgjørelsen at du dro på Ukjent 08.

 

Lineup:

Fredag 24. oktober 2008

1. Askungen fra Oslo kl 20.30
2. Breyma Tei fra Oslo kl 21.15
3. Supercraft fra Grålum kl. 22.00
4. Pay Attention fra Bærum kl. 22.45
5. Blue Monday fra Horten kl. 23.30
6. Agate fra Oslo kl.00.15
7. Seed fra Gol kl.01.00
8. Acelsia fra Vestby kl. 01.45

Dørene åpnes kl 20.00
Konsertstart ca kl 20.30

Lørdag 25.oktober 2008

1. Call for Riot fra Oslo kl.19.15
2. Arild Gangdal fra Oslo kl. 20.00
3. Pelsjegerne fra Frogner kl.20.45
4. Peewish Penfriend fra Trondheim kl. 21.30
5. Thelma fra Bergen kl. 22.15
6. Shoot the Breeze fra Hokksund kl. 23.00
7. Gogutadn (Te ho Gommo) fra Gol kl. 23.45
8. Jacks Or Better fra Trøgstad kl 00.30
9. Wolfgang Pop kl 01.15

Dørene åpnes kl 18.00
Konsertstart ca kl 19.00

Festivalen avsluttes ca kl 02.00.

 

Ukjent08_poster.jpg