SAHG på Garage i kveld (16/10)

SAHG på Garage i kveld (16/10)

SAHG (N) + JAQUELINE (N)

GARAGE OSLO
Torsdag 16. oktober 2008
CC: Kr 150,-
18 år leg plikt

Sagh kommer rett fra graven med en ny vri. Med hudflak av stoner, vokal som minner om åtti-tallets Ozzy og lange seige instrumentale partier ser det farlig ut for doom-metal-kongene Pentagram! Kronen og septeret overrekkes herved Sagh!

SAHG (N)

Etter mange år med ulike prosjekter på den norske rock og – metal scena befant fire dedikerte hardrockere seg i fellesnevneren Sagh i 2004. Ingen jomfruer, allerede med full erfaring fra band som Gorgoroth, Audrey Horne, The Trucks og Manngard, som karene fremdeles er engasjerte i.

For Sagh begynte klokkene å ringe kjapt og tungt. Allerede på slutten av 2004 ble en demo distribuert av en rekke selskap, bl.a på svenske Regain Records. Responsen var ubetinget positiv og i løpet av få måneder satte Sagh fingeravtrykket på en platekontrakt.

Langlengderen "Sagh I" ble sluppet høsten 2005, og bandet hadde i forkant opparbeidet seg et rykte som et uhyrlig solid liveband. Ikke minst på klubbscenen i hjembyen Bergen.

Kort sagt, 2005, var et travelt og hendelsesrikt år. Fra å være et nyoppstartet garage band til å bli up-and-coming doom rockere med et verdensdropp av det nye albumet.

Bandets «stoner-doom» skylder åpenbart mye til pionerer som Kiss og Black Sabbath.

sagh1.jpg

Etter massive "Sagh I" ble Inferno og Hole In the Sky en selvsagt oppvarming før USA turnè og support for Celtic Frost. Skive nummer to var allerede i emning mentalt og innspillingen begynte våren 2007. Etter tre ferdige låter og en sur huseier som reiv lokalet tok Sagh Wacken Open Air med torden og lyn.

Med nyfrelst inspirasjon og i nytt studio ble frustrasjonen forløst i år. "Sagh II" har et heller "unorskt" sound, men ivaretar våre geniale og tunge metal tradisjoner på alle andre vis. Influert av Pentagram, the Sabs og the Zeps bryter "Sagh II" skalaen med forløperen i begge ender. Fra mer up-tempo og energisk sinne på "Ascent To Decadence" og "Pyromancer" til mer psykedeliske atmosfærer i låtene "Escape The Crimson Sun" og "Monomania'". Sterk balanse mellom mørkt innhold og fengende melodiøs metal.

Totalt oppsummert som kompromissløst djevelskap!

Bare så det er nevnt, "Sagh II" ble mikset av ex-Anthrax gitarist, Rob Caggiano!

Et brennhett show på Garage står nå for tur!

www.myspace.com/sahg

JAQUELINE (N)

Kjernen i Jaquelines øredøvende musikk er basert på klassisk sytti-talls rock og heavy metal med en stødig fot på den alternative rock scenen. Led Zeppelin, Credence, Deep Purple og The Who er bare noen få, men indikerende inspirasjonskilder. Motorpsycho-faktoren er absolutt til stedeværende.

Varemerket er en støyvegg av overskridende riff og en bassgang som overgår guden Tors reise med bukkene. Solide, metalliske trommer og smakfulle vokalharmonier gir dynamikk, orginalitet og flyt. En saftig groove høres særdeles på låta " Hammer and Nails" fra siste utgivelse.

Med over 150 spillejobber bak seg har Jaqueline opparbeidet seg en sceneflørt som er de færreste norske band forunt. Bandet har spilt support-gigger med b.l.a Amulet, WE, Ricochets og Stonegard.  

Både debuten "Idiots" (Pop Partners Record, 2005) og "Reaping Machines" (2006) fikk terninger med fem og seks øyne hos Dagbladet (Anders Grønneberg kåret Jaqueline til årets rocke-band), VG, Fædrelandsvennen og Aftenposten ("…et uhyre spennende band"). Første skive inneholdt mye prog-elementer. Nå ser det ut til at Jaqueline har slått seg mer til ro idet skarpe landskapet mellom Danzig, Metallica og WE.

jaqueline2.jpg

En rekke andre meritter står også på lista; juli 2006 ble bandet kåret til Ukas Urørt artist av Nrk P3 og i fjor var de offisielle artister i By:larm, intervjuer hos Scream Magazine, Pyro, Kanal 24 etc.

Jaqueline ble nasjonens nye kjæledegger og fikk i tillegg stor utenlandsk oppmerksomhet. To konserter ble i fjor holdt i en ubåt bunker fra 2.Verdenskrig og fikk media til atter en gang å slå på stortromma.

Tre suksessfulle videoer har rullet rundt i evigheter på ZTV og Nrks Svisj og Jaqueline har nådd ut til massene gjennom mer enn bare avisoppslag.

Innspilling av tredje-albumet med arbeidstittelen "Black Sails" starter i februar (Don Dons (WE) Hangaroundsounds). Smaksprøver deles ut på Garage!

Bandmedlemmene har holdt det gående som musikere i andre prosjekt (bl.a Dharma Garage) siden 2001 noe som gir et godt erfaringsgrunnlag og tett samspill. Mannskapet er: Marius Krogsås Hagen – vokal/gitar/bass, Morten Wærhaug -hovedvokal/bass/gitar og Bjarne Ryen Berg – trommer.

Jaqueline er et levende bevis på at det kommer mer fra de dype skogene i sør-øst- Norge enn Black Metal.

www.myspace.com/jaquelineband