THE HAUNTED på Garage (3/10)

THE HAUNTED på Garage (3/10)

THE HAUNTED (S) + PATH OF NO RETURN (S)

Fredag 3. oktober 2008
Garage, Oslo
CC: Kr 180,-

Crawl inside it, become the sickness…Progressive thrash metallikere med fortid fra At The Gates!

THE HAUNTED (S)

Tre av de fem medlemmene i The Haunted har lagt moderbandet At The Gates bak seg. En viss tid tok det før løsrivelsen var definitiv, men da fjerde skive – "rEVOLVEr"  ble utgitt i 2004 fikk en noe forvirret fanbase og et utålmodig pressekorps en thrashperle. Ikke nok med det, brøleren over alle brølere fra debuten "The Haunted" – Peter Dolving var på plass igjen med sin voldelige og aggressiv tilnærming til mikrofonen (og stativet for den saks skyld!).

thehauntedinni.jpg

Dolving befinner seg både høyt og lavt i stemmebruk, hånterer også melodiøse låtverk eminent med ren vokal. Han står for mye av drivet og trøkket sammen med nådeløse gitarriff. Berømmelige låter som "Abysmal" og ikke minst overraskelsen "My Shadow" viste at The Haunted dempet tempoet, tonet ned daumetallen og publikum fikk førstehåndserfaring i hvordan velspilt, melodisk, steinhard thrash skal låte! Autoritet og promiskøsitet passer som hånd i naglehanske for The Haunted. Ekstremt aggressivt, men dog så ekstremt fengende også!

Opusen "rEVOLVEr"…  har satt standarden for The Haunted og blitt en klassiker;"Dolving disket opp med en framragende stemmeprakt, der han til tider dro fram en særdeles velklingende renvokal, mot den agressive thrash-vokalen." – Metal-Norge.com 

Svenskene hadde allerede veletablert kred i thrash-metal kategorien da "The Dead Eye" ble utgitt i 2006.  Den noe tyngre og mørkere skiva med doom tendeser er betegnet som kapittel II i The Haunteds nyervervede retningssans. Av mange anmeldere sammenlignet med Metallicas "St.Anger". Disse to uadskillelige kultalbumene fra dette sinnsjuke bandet vil bli spilt av thrash-elskere i mange generasjoner fremover!

Nå er albumet "Versus" (Century Media) ute. Det umiskjennelige The Haunted-preget vil uten tvil finnes på hvert spor!
Låta "Moronic Colossus" kan sjekkes ut på myspace.

Konsert med The Haunted innfrir på øverste hylle!

http://www.myspace.com/thehaunted

PATH OF NO RETURN (S)

pathofnoreturnny.jpg

Etter oppstarten i 2004 har Path Of No Return beveget seg fra Melodisk Death Metal/Metalcore til Teknisk Metalcore/Hardcore. Om det ikke akkurat er et syv- mils steg så utgjør den lille forskjellen all verden. Svenskene fra Ørebro har i grunn skapt en ny skandinavisk sjanger, og er tro mot sitt budskap – ærlig tung musikk. Bandet tar dypt avstand fra all slags konformitet og fiksfakserier.

Men ingen misforståelser her, Path Of No Return skyter spiker inn i beimargen og det er ikke så dumt med livsforsikring på en hasardiøs konsert med kara. Metal power og grasiøs melodisk appell lurer ingen. Her går smeller det med tunge skyts!

 

Lyrisk er temaene stort sett spunnet omkring hva som foregår i våre hjerter og hjerner – som regel med stor undring (forståelig nok).

Signert på Burning Heart/ Epitaph, og med fullengderne "Black Nights Coming", (2005), og mesterverket "The Absinthe Dreams" fra 2007 bak seg er Path Of No Return absolutt blitt tørr bak ørene. Årevis med hard turnering har også gitt bandet grundig show kapasitet på scenen.

Path Of No Return veier et tonn og knuser storstein med bare nevene!

www.myspace.com/pathofnoreturn