CHARTA 77 vil herje på Garage (31/7)

CHARTA 77 vil herje på Garage (31/7)

CHARTA 77 (S) + PÖNKARNA (N)


Torsdag 31. juli 2008

CC: 150,-

Jippi!! Skitten harcore punk fra Köping som har overlevd tidens råtne hoggtann med en lang og ikke-edrulige historie. Charta 77 er et legendarisk og uklassisk punk band som har vært en av de mest grusomt misforståtte koalisjoner. Endelig her i kjelleren!

CHARTA 77 (S)

Kjemisk renset for flammelakkering og Stooges bad-trip. Med et politisk korrekt bandnavn som henspeiler til forakten for kartellvirksomhet, ideologisk fiendtlighet og den slags svineri. Revolusjons-punk som støtter alle menneskerettigheter og hater the plastic people in the universe. Ikke minst retten til å grille og spille punk/kjøttrock er Charta 77`s lange kamp inn i evigheten.

Charta 77 fra Köping slo igjennom i 1983 med sin steinharde punk og singel-pressa gikk varm. Birdnest var det første punkbolaget som signerte Charta 77. ”Välfärdens Avfall”, LP (1984) og "Sista Dansen", LP (1985) var album-debuter på morsmålet. I en periode sent på åtti-tallet gikk Charta 77 over til engelske tekster med ”Out it's still dark”, EP (1986) og ”Institution, justice & poverty”, LP (1989). Bandet forble like høy elsket for sin snertne forvridde punk, men mistet en del av fanskaren – det hele ble for ”amerikanisert” og polert.

På nittitallet fant Charta 77 tilbake til sin svensk-syngende opprørskhet med ”Vykort från Rio, 7" (1991) og ”Före Grisfesten”, CD (1993). Et nytt fres la seg over bandet med enkle, men meningsfulle politiske tekster uten kruseduller. På det musikalske planet er bandet blitt omtalt som ”folkelig” ny-punk som svir i hjernen. Per Granbergs småberusede sangregister kan fyre opp en vassent bål uten problemer!!!

charta77inni.jpg

 

Jag är gud”, CD (1999) er nok den skiva som har strammet slipsknuten hardest hos puritanere og pengefolket – og er etter manges mening det beste punk-materialet som har sett dagens lys. Coca Carola, Ebba Grön og Dia Psalma er sammenlignbart, men ikke i nærheten av samme gnisten.

 

Et knallsterkt inspirasjonsalbum for dagens band i samme sjanger. Glem de bisarre ryktene om trallpunk!

Over femten år etter singeldebuten ”White Face, 10" (1988) kom sterkere lyd fra Charta 77;”Sagan om världens mest hypade band”, CD (2000) ”G8”, CD (2002) og ”Spegelapan” (2004/5). Sistnevnte er bandets fjortende album og tittelsporet er oppfinnsom titakters sirkus-musikk. Hva er forresten galt med Punkmusikal? Bandet viser stadig tendenser til å eksprimentere og utvide rammene for klassisk punk, New Wave topper kaka. Skiva inneholder også låter som”Sandra & farbror Jansson” som definitivt minner om Charta 77s storslagere som ”vykort från Rio”.

Eller nytt materiale som "lilla Björn och lilla Tiger"  og "Grisefesten" for den slags skyld.

Charta 77 har skapt en kritisk følelse av at noe er feil i de skandinaviske dukkehjem. Uten steinkasting, kun utrustet med tidløs punk sier de i fra!

Sveriges fulaste band…

 

http://www.myspace.com/charta77band 

Video fra "Tavlan, solen & döden":

http://youtube.com/watch?v=ot3aVfqmg4I&feature=related

 

PÖNKARNA (N)

AGGRESSITIVITET BARE SLIK ØSTLENDINGER KAN GJØRE DET! NEMLIG Å PØNKE PÅ SVENSK MED OVERHENGENDE FARE FOR SPREKKER I ØLGLASSENE!

pønkarne.jpg

Det absolutt beste og norske skatedrunkpunk bandet med svenske tekster (kanskje et så sjeldent fenomen at de er de eneste…)

Pönkarna stratet opp som en duo, men ble komplette på bestetningen i 2006.

To skiver er løslatt fra Bolibompa Records – "Brusefortölj" og "Pønk på Tallinn".

I tillegg til en tur innom Myspace kan du også lytte unike sammensatte låter på:

http://www11.nrk.no/urort/user/?id=5404

Seilmenn på skuta: Are V. Aaby Sørensen(vokal,gitar), Einar Nomber Stubhaug(bass, voal), Andreas pretty boy Milde(gitar, vokal), Karsten Leiv Blomstrand(trommer.)

www.myspace.com/ponkarna