ANTI-FLAG – Oslo – John Dee

ANTI-FLAG – Oslo – John Dee

Når Quart festivalen 2008 gikk i vasken så mista jeg og mange andre muligheten til å se mange knall bra rocke band, et av dem var Anti-Flag. I løpet av kort tid fiksa Anti-Flag et nytt sted å spille, nemlig John Dee i Oslo, dato 2. juli.  Snaue 200 mennesker hadde funnet veien til John Dee sine lokaler, så det ble en fin stemning.

Det var ingen annonserte oppvarmingsband så undertegnede forventa Anti-Flag på scenen rundt 21.00. Så feil kan man ta, vi fikk oppvarming i form av to crew medlemmer som freestyle rappa. Mottakelsen var som man kan forvente når man rapper foran hardcore punk fans, den var helt forferdelig. Heller ingen overraskelse så mottok de to gutta mest jubel når de gikk av scenen og sa at Anti-Flag skulle komme på snart.

Anti-Flag gikk på scenen rundt 21.40 og begynte øyeblikkelig med gullkornene i merittlista si. De begynte med "Spit in the face" fra sitt nyeste album "The Bright Lights of America". De fortsatte øyeblikkelig med "I'd tell you but…" til stor jubel fra fansen. Etter dette gikk turen til tittelsporet fra deres nyeste album "The Bright Lights of America".

Anti-Flag leverte varene, alle bandmedlemmene var skikkelig gira og ville levere på bandets første Norges besøk noensinne. De ba også om unnskyldning for at de ikke klarte å finne et sted med fri aldersgrense og lovte at neste gang skulle det være fri aldersgrense på konserten deres.

Mens bandet leverte slagere som "War sucks, lets party", "911 for Peace", "Turncoat" og "This is the end (for you my friend)", så fikk vi også høre en del litt mindre kjente og i noen tilfeller ukjente sanger som "If you wanna steal (you better learn how to lie", "Shadow of the dead" og "The Smartest Bomb (alle fra deres nyeste album). Andre sanger som ble spilt inkulderer "Death of a nation", "Got the numbers", "Good and ready", "The Press Corpse" og "One trillion dollars".

Mot slutten av kvelden ble vi servert sangen som fikk meg til å elske Anti-Flag. Den går sånn her: "You gotta die, gotta die, gotta die for your government? Die for your country? That's shit." Jeg var ikke alene om å kunne teksten til denna slageren. Det hadde vært allsang hele kvelden men på akkurat denne sangen så tok det helt av, nærmest alle sang, hoppa, løp i sirkel eller noe sånt. Denne sangen beskrev hele kvelden perfekt. Det var en perfekt kveld med mye knall god musikk og knall god stemning. Dette var garantert ikke min siste Anti-Flag konsert.