SEXY POLICE – Eksklusivt skrot for de få

SEXY POLICE – Eksklusivt skrot for de få

En av de aller minste extreme metal scenene i Norge er grindcore scenen. Det er ikke mange bandene da denne utskuddssjangeren ikke helt har hatt den helt store interessen her til lands. Den er som det meste annet kommet i skyggen av black metal scenen. Men heldigvis har spennvidden innen extreme metal endret seg de siste årene og både thrash, death og nevnte grindcorescenene vokst. De er ikke mange, men de er der. Eternal Terror tar nå litt tak i grindcorebanda for å prøve å gi disse sinte menn og ei jente litt ekstra spalteplass. Først ute er Trondheimsbandet SEXY POLICE.

Først og fremst vil vi ha historien om Sexy Police.

Medlemmer:

Mainiard Yoon-Zen (Vokal) : Kommer fra det skandalebefengte erotiske rockebandet Jimbo Jones.
Kurt Vile (Bass) : ex Kalashnikov/ex Desperado/ex Kostebilen/Dead Robin/Scavenger
Alessandro (Trommer) : Manifest/Griffin/1001/ex Apes Of Glory
pSg (Gitar) : ex Seid/Victimised/WorldOfShit

Det er jo en viss spennvidde i de bandene vi har bakgrunn i (fra prog rock til pønk). Felles for oss er vel at vi har en genuin interesse for det ekstreme utrykket.

Vi startet opp på våren 2005. Lars hadde sett etter folk å starte grindband med. Han kjente Trommas (vår første trommeslageren) som spilte med Kurt i Desperado. Gjennom eksessiv drikking og annen løs sosialisering ble besetningen komplett.

Den besetningen spilte inn en demo i 2006. Den er vel ikke helt representativ for hvordan vi låter nå.

Det er vel like mange mål med bandet som det er medlemmer.

For min del så er det vel å lage et konglomerat av crust, black metal og death metal i et grindcore format. Det er vel egentlig det som er grindcore, da de tidlige bandene hentet inspirasjon fra Hellhammer, Amebix, Repulsion osv.

Meningen er å levere hard og stygg musikk med et ondt glis 🙂 Det er seriøst samtidig som det ikke er seriøst kan man si.

Vi er vel alle mer eller mindre opptatt av ekstrem metal i alle former. Gamle menn har vi også blitt, så man har en viss historisk tilnærming til det vi gjør. Det er viktig å trekke linjer 🙂

Bandet var på hold ett års tid da jeg (pSg) bodde i Spania i 2007. Ved retur, hadde Trommas blitt smittet av blues, og Alessandro Elide kom inn som ny trommeslager. Det førte til at det ble litt forandring i stil (raskere, litt mer metal). Det ble også mye mer struktur på øvinger osv.

c65a20d67378e059d92787c013fcbc6e.gif

Dere var i studio 16. og 17. mai. Hva ble resultatet av studiobesøket? Når kan vi vente oss noe fast (CD kalles det visst) å holde i? 

Det resulterte i 15 låter. Vi spilte inn live i studio for å få det mest mulig brutale resultatet. Det er skittent, stygt og kjapt. Innspillingen inkluderer låter fra når vi startet opp i 2005 frem til i dag. Det gjenstår litt flikking, miksing og mastring. Vi håper det å ha vinylen klar mot slutten av sommeren, men hvem vet? Ting tar tid.

Hva er de største inspirasjonskildene til Sexy Police? Har disse endret seg opp gjennom årene? Er det kun andre band som er inspirasjonskilder eller er dagligdagslige ting også med på å forme Sexy Police?

Inspirasjonskildene er vel mest "true grind" som Blood, Agathocles, gammel Napalm Death og Carcass, men også crust som Amebix, Antisect, Cress, Axegrinder osv. Black metal som Hellhammer, Von, Thorns, Ved Buens Ende og Thrash som Voivod (veldig viktig band), Razor, Destruction og Sodom. Death metal som Autopsy, Nuclear Death osv

Grindcoremiljøet i Norge er ikke av de aller største scenene her i verden, men det har dukket opp en del nye band de siste årene. Hvordan ser dere på denne utviklingen?

Hmm. Trondheim har jo 3 band med oss, Laserguys og Parlamentarisk Sodomi. Grindcrusher i Oslo, samt noen andre. Synes det er positivt at scenen vokser, men håper man slipper unna "nu-grind" søppel. Grindcore er ikke bare moro, det skal ligge en kjerne av desperat aggresjon der. Nymotens "prettyboy" grind med synth og ekle "math core" tendenser ødelegger mye for sjangeren. Vi drar jo nytte av at scena ikke er så stor, da vi kjenner de fleste i "miljøet".

Man kan vel si at Endwarfment er litt av embryoet til dette, da Grindcrusher og Laserguys har sitt utspring derifra. Det er "viktig" at grindcore forblir en undergrunnsgreie. Det er litt sånn tidlig 90-tall black metal policy kan man si (uten sammenligning forøvrig). Det er eksklusivt skrot for de få 🙂

Grindcorescenen er som nevnt ovenfor ikke den største ekstreme metal scenen vi har i Norge og bandene som spiller live er ikke mange. Det gjør at de samme bandene stiller som support omtrent hver gang det kommer grindcoreband på besøk fra det store utland eller fra storbyen sørpå. For dere som spiller i et grindcoreband er sikkert dette bra, men dere er ikke redd for at publikum skal bli lei av dere ved at dere spiller for mange konserter i samme område i løpet av kort tid?

Helt klart, vi kommer til å holde en lav profil i Trondheim fremover. Det er jo som du sier pga at det ikke er mange band å velge mellom, så man ender fort opp med for mange spillejobber lokalt. Vi kommer til å fokusere på å spille andre steder fremover, også i utlandet, sånn på sikt.

Hva hadde den trønderske grindcorescenen vært uten Uffa?

Klart Uffa er viktig. Uffa skal ha stor takk for at de har sluppet oss til, de huser også øvingsrommet vårt. Vi er et band som står med ett ben i crustpunk myra, mens det andre er godt plantet i metallen. Uffa har de siste årene blitt veldig åpen for ekstrem metal. De fordommene folk måtte ha mot huset er nettopp det, fordommer.

2604cbdf2fb08896f69e3363e5a322e0.gif

Hvordan står det til på plateselskapsfronten? Er dette et emne dere snakker mye om? Hvilket plateselskap er realistisk for Sexy Police å havne på hvis dette skulle være ønskelig for dere?

Hehe. Klart man ønsker at noen skal gi ut materialet for oss. Hvem det blir er ikke så viktig. Hadde vi skrevet 1990 så ville det funket bra med Earache eller Peaceville, siden vi nå skriver 2008, så er vel ikke det så aktuelt.

Det er normalt lett å se fra et bandnavn til et grindcoreband at dette er grindcore, så også med Sexy Police. Men hvordan endte dere opp med navnet Sexy Police og hva var greia sist på Fru Lundgren med Sexy Guys og Laser Police?

Ja, det var det med navnet ja… Det ligger ikke så mye mystikk bak navnet. Vi hadde ikke navn når vi spilte den første konserten, og endte opp med Sexy Police som nødløsning. Det hadde blitt for enkelt med et navn som "Infernal Defecation" eller noe sånt vås.

Et navn er et navn, og det mister uansett sin betydning etter hvert. Thin Lizzy f.eks… Hvor tøft er vel egentlig det? Man skal ikke tenke for mye på hva navnet betyr 🙂 Det er klart at navnet er tåpelig, men det er jo også meningen. Det er en dekonstruksjon. Det ligger jo mye humor i bandet, men kanskje ikke på den måten folk tror? Litt sånn John Wayne Gacy. Klovner har også en mørk side 🙂

Laserguys er jo en del av den indre sirkelen i grindcore mafiaen, sammen med oss og Parlamentarisk Sodomi. Vi er jo "brothers in arms", og for å viske ut grensene mellom oss valgte vi å spille som LaserPolice (Laserguys) og Sexy Guys (oss selvfølgelig). Vi står sammen, og kjemper en krig mot poser-hardcore, ufarlig black metal og nu-grind. En hermetisk lukket orden som vokter flammen som har brent med varierende intensitet siden 1985. Gjennom grindsymposium og alkoholbaserte riter legges planer for sjangerens fremtid.

Lyrikken til Sexy Police, hva handler den om? Hvem i bandet står bak lyrikken og hva er hovedingrediensene i tekstene?

Tekstene dreier seg mest om hat, misnøye og frustrasjon. Vi kjører ikke den standard politiske greia. Det er mer på det personlige plan kan man si. Sarkasme og spott, innsikt og betraktninger. Metaforiske beskrivelser av menneskelige tåpeligheter, fyll, vold, fedme, arbeid, manglende moral osv. Lystig misantropi rett og slett!

Mainiard skriver stort sett tekstene. Han er en mann som innehar masse fint hat til mangt 🙂

Hva som skjer så videre i Sexy Police leiren? Kan vi vente oss noen overraskelser?

Vi jobber med nye låter, og det kommer til å bli litt forandringer. Det blir vel større vekt på dynamikk og mer mørke i låtene. Mellotroner, kor, kassegitarer, MiniMoog og etnisk perkusjon. Mer idioti. Ellers er det vel ikke så mye vi har oversikt over enda… Muligens en splitt med Laserguys.

f1137b2c2e01a05e59dbdbaf3795b0b2.jpg