RUISROCK – Veteranfestival i de finske skoger

RUISROCK – Veteranfestival i de finske skoger

Tenk på en rockefestival, en hvilken som helst, de første som kommer til tankene dine er sikkert Download i England eller Wacken Open Air i Tyskland. Det er festivaler som dette som er kjent for sine massive line-up'er av alt som krabber og går av legendariske metalband i alle sjangere, men en av de eldste rockefestivalene befinner seg i Finland, nærmere bestemt Åbo (Turku). Helt siden 1970 har denne "lille" festivalen levert artistpakker som er garantert å trekke en del mennesker, i 2005 så spilte det tyske metal bandet Rammstein der og da kom et rekordpublikum på 21000.

Skal vi tolke årets line-up så går festivalledelsen for ny rekord. Fra 4-6 juli kan man oppleve blant annet de legendariske death/thrash metal gudene i At The Gates, de walisiske metal gutta i Bullet For My Valentine og det amerikanske bandet Ministry, som er på sin avskjedsturne. Til tross for ekstreme metal band som At The Gates og Opeth, så er dette en festival for flere enn de som liker å riste på hodet sitt i fet anerkjennelse til musikken som nærmest sprenger trommehinnene dine. I tillegg til alle metalbandene sine, kan Ruisrock også tilby skaterpunk representert av Millencolin, svensk pop/rock i form av Kent og The Ark, indie rock fra Interpol og The National og prog-metal/rock fra Porcupine Tree. De har stelt i stand en fin blanding av ny og gammel rock, den eldre garden representert av band som Hanoi Rocks og The 69 Eyes, og nye band som The Micragirls og Anna Jârvinen.

Årets festival arrangeres fra 4. juli til 6. juli, og med en mulighet for å se 50 band for litt over 800kr, så er det ikke mye man betaler for hvert band. 

Festivalens headlinere er finske Nightwish (4. juli), finske HIM (5. juli) og amerikanske Interpol (6. juli). Billetter til herligheten koster 100 Euro, eller litt over 800 norske kroner for hele festivalen. Det er også mulig å kjøpe to dagers pass til fredag og lørdag for 80 Euro (650NOK), to dagers lørdag og søndag for 85 Euro (700NOK), dagsbillett fredag for 50 Euro (410NOK), dagsbillett lørdag for 62 Euro (505NOK) eller dagsbillett søndag for 55 Euro (450NOK). Billetter fåes kjøpt her: http://www.ruisrock.fi/index_en.php?group=4 Tidene for når hvilke band skal spille er ikke lagt ut, men dagene de forskjellige bandene spiller finner du her: http://www.ruisrock.fi/index_en.php?group=10 

 

Hele line-up'en:

 

NIGHTWISH HIM – INTERPOL (USA) – PORCUPINE TREE (UK) – PRIMAL SCREAM (UK)BULLET FOR MY VALENTINE (UK) – AT THE GATES (SWE) – THE ARK (SWE)KENT (SWE) – FLOGGING MOLLY (USA) – APOCALYPTICA

– Ministry (USA) – 22-Pistepirkko – Apulanta Amorphis – CMX – Ismo Alanko Teholla – Anti-Flag (USA) – Disco Ensemble – Anna Järvinen (SWE) – Ensiferum – Downstairs – José González –  I Walk the Line – Hanoi Rocks – Olavi Uusivirta Life Of Agony (USA) – Herra Ylppö & Ihmiset – Lauri Tähkä & Elonkerjuu – Raised Fist (SWE) – Jonna Tervomaa – Stalingrad Cowgirls – Sonata Arctica – Kari Peitsamon – Skootteri – The National (USA) – Stam1na – Lapko – The Micragirls – Mikko Torvisen Viihdeorkesteri – Teräsbetoni – Millencolin (SWE) – Turisas – Opeth (SWE) – YUP – Plutonium 74 – Poets Of the Fall – Risto – Scandinavian Music Group – The 69 Eyes – Von Hertzen Brothers