Nytt artistslipp til Storås

Nytt artistslipp til Storås

Lee "Scratch" Perry with his band featuring Adrian Shirwood (JAM)

Dub og reggaelegenden Lee "Scratch" Perry kommer med band til Storåsfestivalen for en eksklusiv og veldig sjelden Norgeskonsert. Lee "Scratch" sin musikkarriere startet allerede på femtitallet på Jamaica når han jobbet for ulike Soundsystems. Etter hvert begynte han å lage musikk selv, og i løpet av syttitallet hadde han rukket å bli verdenskjent produsent for artister som Bob Marley og Heptones. Siden det spartanske studioet hans forfalte og så brant ned på starten av åttitallet har Lee reist verden rundt, tross sin økende alder. I 1986 begynte han å samarbeide med den britiske dobprodusenten og djèn Adrian Shirwood og karrieren hans fikk nok et oppsving. Så sent som i 2003 vant han en Grammy for en av sine utgivelser.

http://www.myspace.com/leescratchperry

Voodoo Glow Skulls (US)

I løpet av sine 16 år har californiabandet en imponerende samling bragder. Bandet har solgt over en million av sine hittil 7 utgitte album og spilt på eksotiske steder som Japan, Brasil og snart også bygda Storås. Voodoo Glow Skulls var tidlig ute med å smelte hardcore, ska, tøffe gitarriff sammen med sine meksikanske røtter og la veien åpen får lyden av ska-core. De som danset til Gogol Bordello og Balkan Beat Box i fjor vil garantert få dansefot i år også.

http://www.myspace.com/voodooglowskulls

Dungen (SWE)

Det hører til sjeldenhetene at et band som velger bort engelsk til fordel for morsmålet sitt, oppnår internasjonal anerkjennelse. Dette var derimot tilfellet da svenske Dungen slapp albumet Ta Det Lugnt i 2004. Bandet spiller eksperimentell musikk som blander elementer av svensk folkemusikk og gammel progrock, og albumet figurerte på årsbeste-lister verden over.

Dungen frontes av Gustav Ejstes, og mange trøndere vil nok huske at bandet solgte ut Klubben på Samfundet tre dager på rad høsten 2005. Dette er et band som spiller svært få konserter for tiden, og vi er svært stolte av å kunne presentere dem til sommerens festivaler!

www.myspace.com/dungen

Detektivbyrån (SWE)

Svenske Detektivbyrån er en trio som spiller folkinspirert elektronikapop, eller som de sier det selv, klokkespill og akkordeon på toppen av fuzzy beats. Første gangen du hører bandet kommer du til å sitte igjen med den gladstemningen som etter å ha sett Den fabelaktige Amelie fra Montmartre. Detektivbyrån kommer debutskive i løpet av året, men de har allerede et stort navn i både Norge og Sverige.

http://www.myspace.com/detektivbyran

Hästpojken (SWE)

Gøteborg har fostret en helt egen lyd innen melankolsk pop, med artister som Broder Daniel og Håkan Hellstrøm som fanebærere. Et band som mange virkelig har savnet er Bad Cash Quartet, som stod for noen virkelig perler rundt årtusenskiftet og som opplevde stor rotasjon i hele Europa for den fantastiske låta "Midnight Prayer" fra 2003. En lykkens dag var det derfor når det kom oss for øret at Martin Elisson fra nevnte band hadde startet nytt band med det rare navnet Hästpojken sammen med Poplars fra Broder Daniel. Dette kunne ikke gå galt. Du har kanskje allerede hørt låta Shane MacGowan på Petre, og snart slippes albumet i Norge. Hestpojken ble store over natta i Sverige, heldigvis fant de et hull i en veldig hektisk festivalsommer for å spille på Storås!

http://www.myspace.com/hastpojken

Gatas Parlament

Rap-pionerene i Gatas Parlament feirer denne våren 15 år med opprørsk norskspråklig Hip-Hop. I Trondheim har vi i mange år holdt gutta kjær, de siste årene også som de rappende halvdeler av gruppa Samvirkelaget som åpnet hovedscenen på Storåsfestivalen 2007. I følge medlemmene ble Samvirkelaget unnfanget under Storåsfestivalen 2004, ergo mener de at Samvirkelaget er tidenes første Storåsband, og burde få samme rettigheter som Storåsbabyene fikk i fjor, med livslang adgang og barnehageplass. Nå mener vi at til tross for sine harde ordbruk og tøffe karakteristikker av norsk samfunnsliv, så er Gatas Parlament godt oppdratte og har lite behov for barnepass. Om vi kan love livslang adgang til scenen får tiden vise, men til Storås kommer i hvert fall Gatas Parlament med rykende ferskt album i ryggsekken. Bandet kommer både for å gjøre konsert og for å lage hel-kveld i det nye klubbingteltet vårt.

http://www.myspace.com/gatasparlament

Bönkers

Hvis du synes Garth Brooks er lam kan du stole på Bønkers. Synes du Garth Brooks er tøff kan du bare ha det så godt. Bønkers er Oppdalsbandet som ble musikkanmeldernes yndlinger på slutten av nittitallet, først med ep`en "Rusty Tubes", deretter med debutalbumet "Opp", produsert av Bob Egan – tidligere steelgitarist i Wilco. Og nettopp Wilco og andre countryrockreferanser som f.eks Jayhawks er flotte for å plassere bandet sjangermessig, selv om Bönkers med Gaute Øyens vokal definitivt har særpreget som skiller klinten fra hveten. Etter at "Opp" hadde sirkulert noen uker på VG-lista i 1999 og bandet bl.a. hadde spilt under bransjefestivalen NXNW i Canada ble det stille fra Bönkers, og en oppfølger har lenge vært bebudet. Tidligere i år slapp de singelen "Old Heart Aches" som skled rett inn på radiolistene til bl.a P1, og det etterlengtede comebacket er nå en realitet!

www.myspace.com/bnkers

Casiokids

Casiokids fra Bergen gjestet Storås Utested i 2007, og de som var så heldige å få med seg konserten husker sikkert at vi her snakker om verdens mest barnevennlige elektronikaorkester. De blander elektroniske rytmer og lydlek med akustisk sjarme som f.eks. melodica, congas og gitar, og har en idè om gjøre elektronisk musikk mer visuell og spenstig i konsertsammenheng. Selv om Casiokids bl.a har gjort en tidagers barnehageturnè i Bergensområdet er de langt ifra barnslige, barnlig vil nok heller være et mer beskrivende uttrykk. Bandet har bl.a. blitt omtalt som "den perfekte hybriden mellom Duran Duran, Kings Of Leon, Efterklang, Sigur Ros og 2Unlimited", hva nå det enn måtte bety. Casiokids er blitt spådd av mange til å være et av Norges mest lovende band, særlig i internasjonal sammenheng. Tiden får vise og i mellomtiden får vi hygge oss med konsert med dem i skogen i sommer!

www.myspace.com/casiokids

Silver

Silver er tilbake med ny plate til høsten og i sommer skal bandet gjøre èn festival: Storåsfestivalen selvfølgelig! Noen ord om soundet på skiva; beinhard punk med industrielle elementer, industri-punk. Låta "Pick Up Your Life" som man kan høre på myspace i disse dager høres ut som gammel Nine Inch Nails spilt av The Stooges med moderne lydutstyr. Drivet hos dette bandet er unikt. Parr det med sprutende energi – der har du Silver!

www.myspace.com/thesilverband

Megaphonic Thrift

Tidligere i år dumpet det ned en cd i postkassa på Storåskontoret, og sjelden har vi fått slik bakoversveis av et ukjent demoband.  Med medlemmer fra bl.a Low Frequency In Stereo spiller Megaphonic Thrift suggerende, støyende shoegazerock i gata til Sonic Youth og Build to Spill. Med et forventet ep-slipp før sommeren er vi er overbevist om at dette er et band vi kommer til å høre mye fra i tiden som kommer. Bandet er allerede bekreftet til flere andre store Norske festivaler, deriblant Quart og Øya. Ta en lytt til låta "Acid Blues" på bandets hjemmeside, drøm deg tilbake til 1993 og kjenn energien av en æra som til stadig lar seg bekrefte av nye og flotte band.  

www.myspace.com/megaphonicthrift

Kastor

Kastors gjemte verden av vannliljer, lyserosa flamingoer og snille tigre er nå open for oss alle. Skyggen av Kastors musikk er dyp blå og som en sommernatt bringer den velbehag og lykke. De fem finske guttene bak Kastor har nå gitt ut debutalbummet sitt Lost Station, etter det første priste minialbumet Invisible Triumph i 2005. Bandet har tidligere turnert Finland opp og ned, hatt en miniturne i Russland og kommer nå til Storåsfestivalen hvor vakker indiepop skal spilles.

http://www.myspace.com/kastorland 

Kristian Anttila (SWE)

Med åtte utgivelser på nakken siden 2003, begynner svensken Kristian Anttila å bli dreven i gamet. Han har på sine tidligere plater bl.a. samarbeidet med musikere fra The Ark, Broder Daniel og El Perro Del Mar, og i fjor slapp han singelen "Vill ha dig" som virkelig plasserte ham på rockekartet i Sverige. Han lager lettfattelige, glade popmelodier med de mørkeste, dystreste tekstene. Nettopp denne kontrasten har gjort at appellen hans blir utrolig bred, og det er store forventninger knyttet til hans neste album "Lille Napoleon" som slippes i juni.

http://www.myspace.com/kristiananttila

Rifu

Hardcorebandet Rifu er et av de absolutt mest seiglivede undergrunnsband i Trondheim. I snart 15 år har bandet eksistert med varierende besetning, men med Svartlamon og Uffa som absolutt base og hjemmebane. Rifu var det første bandet som trykket parolen "Trondheim Hardcore" til sitt bryst igjen, som tok opp arven etter band som Funny Farm og Israelvis, og som satte i gang et miljø som etter hvert genererte mange gode hardcoreband som Silence The Foe, Torch, Desperado, Dominic og mange flere. Rifu spiller sjeldent i Norge, men er faktisk det Trondheimsbandet som har spilt mest i utlandet de siste 8 årene. Utallige Europaturneer har det blitt, samt 3 album. I år skal de for første gang spille på en større Norsk festival og det synes vi er virkelig på tide!

www.rifu.net