DOWN ON THE FARM første artistslipp…….

DOWN ON THE FARM første artistslipp…….

DOWN ON THE FARM

Gribsrød Gård, Halden

15. & 16. August

 

Foreløpig ni bekreftede artister:

 

Tindersticks (UK)

Amy LaVere (US)

Justin Townes Earle (US)

The Coal Porters (UK/US)

The Only Ones (UK

Sister Rain (N)

Onkel Tuka (N)

Katzenjammer (N)

Tor Brynildsen & the 56-5 (N)

 

Den femtende utgaven av Down on the Farm har mye å leve opp til. Fjorårets rock-picnic inneholdt magiske høydepunkter på rekke og rad; Gillian Welch & Dave Rawlings fikk publikum til å gråte med hjelp av to gamle kassegitarer, harmonier fra evigheten og noen av verdens flotteste sanger; Big Star gjorde the 70´s Show levende, Beasts of Bourbon demonstrerte at den mest rocka rocken fortsatt kommer fra Australia, The Flaming Lips slapp noen hundre kjempeballonger over Enningdalen som fortsatt rapporteres som ufo´er et år senere, Danny & Dusty holdt grunnkurs i The Paisley Underground, Sivert Høyem slo fast at de beste sangerne merkverdig ofte er norske og Bryan Ferry fremførte storslagen vernisage-rock på et jorde, uten at det noensinne var på jordet.

For ikke å snakke om nyskapningen, The Campfire Stage, der det to netter på rad oppsto pur leierbålsmagi takket være innsatsen til bl.a. Robyn Hitchcock & John Paul Jones, Jackie Leven og Chip Taylor.

 

Også i år går Down on the Farm for å presentere de allere beste sangerne.

De siste femten årene har Stuart Staples hatt posisjonen som Englands mest distinkte stemme, oftest sammen med sitt ensemble, The Tindersticks. Denne uken slipper Nottingham-bandet sitt første album på fem år, The  Hungry Saw . Tindersticks kommer til DOTFv2 med hele seksten musikere på scenen.

Amy LaVere er fra Memphis, Tennessee og representerer byens adelige rocktradisjoner på aller beste måte. Amy spiller kontrabass, fronter sin egen trio og synger sanger fra sine to album. Det siste, Anchors & Anvils, kom  fjor høst og er produsert av legendariske Jim Dickinson. Musikk i skjæringspunktet mellom rock, country, blues og soul. Allerede en hot importplate. DOTF er overbevist om at Amy er stor stjerne før vi arrangerer neste års rock-picnic.

The Only Ones dukket opp på den engelske rockscenen mitt i punk/ new wave-epoken, laget tre album som i motsetning til det meste av det samtidige har tålt tidens tand og har, nesten tretti år senere, blitt et av Englands mest mytiske band. Det siste skyldes ikke minst bandets sanger/ låtskriver Peter Perrett. For et par år siden ble en av hans sanger, "Another girl, another Planet",  en hit på nytt, takket være bruk i en telecom-reklame. The Only Ones har vært en av hovedinnflytelsene på en rekke norske rockband, fra Dum Dum Boys til Saturday Cowboys. The Only Ones gjør sitt første Norgesbesøk med intakt originalbesetning.

I avdelingen for spennende nykommere dukker også Justin Townes Earle opp, sønn av Steve Earle og oppkalt etter Townes van Zandt. Debutplata, The Good Life, er for tida blant USAs mest omtalte.

The Coal Porters frontes av tidligere Long Ryders-sanger Sid Griffin og kommer til DOTF for å spille reinspikket bluegrass. Bandets nye Turn the water on, Boy!, har fått kjempekritikker både i Norge og England.

Foreløpig er fire norske band kontraktert til å spille på DOTFv2; Onkel Tuka har hatt vedvarende sukess med sitt siste album, Geriljagospel. De er nå ferdige med oppfølgeren, der temaet er død!

Sister Rain er blant Norges få rock-snobb-band og det er lenge siden mann kunne høre dem live.

Katzenjammer er jentekvartetten som var blant svært få norske band som ikke ble overkjørt av svenskeinvasjonen på årets by:larm. Plate er på gang.

Tor Brynildsen var blant de aller første som spilte rock i Norge. Da haldenseren platedebuterte i fjor, i en alder av 67, ble han backet av musikere fra bandene til Sivert Høyem, Paal Flaata og Henning Kvitnes. De er med også når Tor spiller live. Premium Americana.

 

Flere artister vil fylle plakaten i de nærmeste ukene.

http://www.downonthefarm.no