CREDO til Subtacto

CREDO til Subtacto

Band nummer fire klar for Subtacto

 

Progrockforeningen Subtacto er stolte over å kunne bekrefte at det engelske bandet CREDO nå er klare for progrockfestivalen Subtacto.

 

Bandet får æren av å sparke i gang festivalen på fredag 17. oktober.

 

Engelske Credo blir gjerne beskrevet som "det beste bandet du aldri har hørt om", og har bare gitt ut to plater i løpet av sitt 11 år lange "liv" som band. Musikerne er erfarne og voksne, noen av dem har spilt sammen i førti år!

 

Musikken er klassifisert som neo-prog, og selv om bandets navn er Credo, er ikke bandnavnet hentet fra Fish-låta med vilje, men bandet innrømmer at siden de var inspirert av Marillion/Fish, så var det ikke vanskelig å bli enig om navnet.

 

Credo spiller denne helgen på den amerikanske festivalen Rites of Spring (ROSFest), noe som er deres første spillejobb utenfor Storbritannia. Og i oktober gjør de altså sin andre spillejobb utenfor sitt eget lands grenser, på Subtacto-festivalen.

 

De har også spilt på de engelske festivalene Reading Progfest og Summer's End. Bandet har også varmet opp for band som Wishbone Ash, Kino og Arena, og, eh, Paul Young!

 

Deres første album, "Field of Vision", kom ut i 1994, mens deres andre, "Rhetoric", ble gitt ut i 2005.

 

Mer info om bandet på: http://www.myspace.com/credogb og http://www.credo.gb.com/ .

 

Festivaldato er satt til fredag 17., lørdag 18., og søndag 19. oktober 2008. (Søndagen er ikke 100% bestemt ennå.) Festivalen vil sannsynligvis (ikke 100% bekreftet ennå), finne sted på Studenthuset Amatøren på Sogn Studentby i Oslo.

 

Vår webside på www.subtacto.com vil alltid være oppdatert med festivalinformasjon, og radioprogrammet "Glasshuset" på lokalradioen Kanal 1 på FM 100,6 i Oslo/Akershus; vil også jevnlig bringe informasjon om band og festivalen på tirsdager fra midnatt.