BLONDIE kommer til Oslo (2/8)

BLONDIE kommer til Oslo (2/8)


Rockefeller lørdag 2. august 2008
BLONDIE


Billetter i salg fra lørdag 5. april kl. 10.00.


 

Oh la la! Gladnyhet til alle musikkelskere i det langstrakte land.
Lørdag 2. august står ingen ringere en Blondie på scenen til Rockefeller. Og det omtrent på dagen tretti år etter deres første konsert i Norge.

"Vi har fått tak i godteriet på øverste hylle!"
jubler fornøyd impresario, Peer Osmundsvaag i Atomic Agency. Og det med god grunn. Få band kan vel egentlig skryte på seg å være like innflytelsesrike og vitale selv etter tretti år i musikkens tjeneste.

"Rock n' Roll Is The Name Of Their Game" het det da Blondie, anført av Debbie Harry, gjorde sitt inntog i New Yorks musikkmiljø på midten av syttitallet. En scene som ble definert av band og artister som The Ramones, Talking Heads, Patti Smith og Television. Vakre Debbie og gutta var den diamentrale motsetningen til tidens regjerende dinosaurband, som helst turnerte med symfoniorkestre og egne karateinstruktører. Blondie var nemlig essensen av rock. Bredbeint, intenst, friskt og fengende. Cocky, karismatisk og velkledd. Men også mye mer. Med en unik teft for gode popmelodier skapte de en haug låtklassikere som vil stå seg på oppgjørets dag. Tenk bare "Dreaming", " Heart Of Glass" og "One Way Or Another". For ikke snakke om "Call Me" fra filmen "American Gigolo", hip hop-inspirerte "Rapture" og selvfølgelig discohiten "Atomic". Alltid med fingeren på pulsen, men aldri uten de gode refrengene.

Blondie har solgt titalls millioner plater. De har turnert rundt verden og verden rundt igjen. De har toppet alt av lister og avstemninger. Blitt beæret med en plass i Rock n' Roll Hall Of Fame.
Det allikevel aller mest imponerende er deres evne til å inspirere og engasjere stadig nye generasjoner av fans og musikere. Både musikalsk og utrykksmessig. Å se på et hvilket som helst Blondie-platecover er som å kikke i et motemagasin i fra forrige uke. Stilikonet Debbie Harry er oppe i panteonet med både Madonna og Marilyn Monroe. Det er noe tidløst og friskt ved Blondie få andre forunt. Noe fengende og tøft som aldri går av mote.

Og nå kommer de hit til Oslo. Deres tredje konsert her noensinne. En "Best Of" og albumklassikeren "Eat To The Beat" akkurat ute i nye praktversjoner. Et kvassere band enn noen gang før. "For oss har akkurat Blondie vært en drøm å få booke" fortsetter Osmundsvaag i Atomic Agency, og legger til: "men da er det vel ingen hemmelighet lenger hvor navnet på byrået vårt kommer fra…".
 

www.blondie.netRockefeller Music Hall. Bill. kr. 325,- + bill.avg. kr. 25,- i forsalg på www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133.

 

18 år leg.