Blir dette tidenes beste Hole in the Sky?

Blir dette tidenes beste Hole in the Sky?

HOLE IN THE SKY Festivalen i Bergen arrangeres i år for niende gang og navneslippene har vært yppigere enn tidligere denne våren. Navnene CARCASS og POSSESSED ble sluppet tidlig og ga lovnader om en festival med flere av 80-tallets death metal helter på plass i Bergen. Videre offentliggjorde HITS band som TOXIC HOLOCAUST, MUNICIPAL WASTE, NUCLEAR ASSAULT og EXODUS og da visste thrash metal fansen at en augusttur til vestlandets hovedstad ikke var til å unngå. De svenske bandene DISMEMBER og MESHUGGAH dukket også opp på listene sammen med GEHENNA, og der og da begynte i alle fall jeg å få spasmer av å lese line upen.

Nå er hele line upen offentliggjort, og spasmene er ikke mindre. AT THE GATES, BRUTAL TRUTH, ELECTRIC WIZARD, BEHEMOTH, KEEP OF KALESSIN, 3 INCH OF BLOOD, OLD, URGEHAL, DEAD TO THIS WORLD og INQUISITION kompletterer årets line up og bare tanken av å få oppleve alle disse bandene i løpet av bare 4 dager, gjør at jeg får tårer i øynene, krampe i leggene og vondt i både nakke, rygg og hode.

Hole in the Sky har vært kjent for å kjøre større headlinere på Garage på torsdagen for å gjøre dette til kvelder det har luktet svidd av. Band som Destruction, Sodom, Morbid Angel, Immolation (onsdag 2007) og Napalm Death har alle hatt denne spoten og årets program ødelegger ikke denne tradisjonen. Onsdagen er det DISMEMBER som har æren av å avslutte og dagen etter er det selveste EXODUS som skal gi folket svettetokter nede på Garage, og dermed er det ingenting som tilsier at suksessen med klubbkveldene skal endre seg i år heller.

Reunions er i skuddet som aldri før, og for HITS sin del er begge headlinerne på Verftet av denne typen band. Fredagen stiller AT THE GATES som siste band ut og CARCASS avslutter årets festival, og det rett etter at POSSESSED har spilt på lørdagen.

Jo da, det blir fest i Bergen i år også; tidenes fest vil mange si og som en ekstra liten godbit på lørdagen, vil det bli arrangert en minifestival for de under 18 år på Garage. HITS FOR KIDZ heter selvsagt dette gildet og det er de lokale heltene i STILLBORN og SWORN som spiller sammen med de britiske thrasherne i MUNICIPAL WASTE.

 

Årets program ser slik ut med headlinerne til slutt:

 

Dismember_1.jpgOnsdag – Garage:

Inquistion
Old
Urgehal
Toxic Holocaust
Dismember

 

 

 

Exodus_9.jpgTorsdag – Garage:

Lobotomized
Dead to this World
Tyrant
3 Inches of Blood
Exodus

 

 

 

AtTheGates_1.jpgFredag – USF Verftet:

Brutal Truth
Asphyx
Municipal Waste
Nuclear Assault
Behemoth
Meshuggah
At the Gates

 

 

Carcass06.jpgLørdag – USF Verftet:

Sadistic Intent
Gehenna
Electric Wizard
Primordial
Keep of Kalessin
Possessed
Carcass

 

 

HITS for Kidz

Lørdag – Garage:

Stillborn
Sworn
Municipal Waste

Fri alder