SUNN 0))) til Øya

SUNN 0))) til Øya

Sunn O))) til Øya

Øyafestivalen
5. – 9. august 2008
Middelalderparken, Oslo

SUNN O))) (US)

I påska har et knippe spennende band blitt bekreftet og det er med brede glis vi kan fortelle at Sonic Youth kommer tilbake til Middelalderparken. Bandet kontaktet oss for kort tid siden og ville
gjerne tilbake til Øyafestivalen. Selvsagt klarte vi ikke å si nei. Øyafestivalen får i sommer også besøk av dommedagsrifferne i Sunn O))) og ikke minst herlig og dansbar afrikansk festpop levert av Bjørks favorittband Konono No 1 fra Den Demokratiske Republikken Kongo.

Følg med for flere fete artistslipp i ukene som kommer.

SUNN O))) (US)
De Seattle-baserte gitaristene Greg Anderson (Goatsnake m.fl.) og Stephen O?Malley (Khanate m.fl.) begynte å spille sammen som Sunn O))) på 90-tallet. Tidligere hadde gutta samarbeidet i doombandet Thorr?s Hammer (med norske Runhild Gammelsæter på vokal). Fra 2000 har Sunn
O))) gitt ut en rekke skiver med drøy, kraftig, mystisk og tung dronemetall. Blant disse finner man høydepunkter som White 1 (2003), White 2 (2004), Black One (2005) og Altar (2006). På sistnevnte spiller de sammen med det japanske bandet Boris. Inspirasjonen til deres seige, mørke og voldsomme univers kommer fra band som Melvins og Earth, men idéene herfra er trukket betydelig lenger ut. I følge Anderson og O?Malley spiller Sunn O))) kraftambient, noe som befinner seg et sted mellom brutal metall og  støyende avantgarderock. Live er de godt hjulpet av ekstremt volum fra veggen med forsterkere og i blant norske Mayhems vokalist Attila Csihar. Nærmest heldekkende kapper og hetter, sammen med en røyksky som kan tåkelegge en norsk småby bidrar til å ivareta mystikken bandet omgir seg med. Vi er fortsatt ikke kommet oss helt etter tidligere Sunn O)))-seanser. Dette er en konsertopplevelse du seint vil glemme.

www.myspace.com/sunno666