Turboneger framfører Apocalypse Dudes (Øya)

Turboneger framfører Apocalypse Dudes (Øya)

Verdenseksklusivt på Øya

Turboneger framfører Apocalypse Dudes

Øyafestivalen
5. – 9. august 2008
Middelalderparken, Oslo

I dag fyller Norges feteste rockealbum 10 år og det fortjener jaggu en fest. Turboneger tar feiringen av sin klassiker Apocalypse Dudes i august. Her skal de spille hele knallalbumet fra start til slutt. Noen av låtene er ikke spilt live på mange år. I Middelalderparken kan du ta del i et punkrockparty uten sidestykke, med alle låtene fra bandets mesterverk. Denne konserten er verdenseksklusiv og kommer til å trekke mediaoppmerksomhet og turbojugends fra alle verdenshjørner.

TURBONEGER SPILLER APOCALYPSE DUDES
For 10 år siden kom en av de herligste feiringene av mørk rock'n'roll ut. Apocalypse Dudes har siden dengang vokst til et enormt kultfenomen, og står i dag som en perfekt samling fantastisk
punkrockmystikk og breibeine blinkskudd. Både skiva, Turboneger og mytene rundt begge har nådd stadig nye høyder, og Apocalypse Dudes står som selve milepælen i guttas snart 20 år lange historie. Det var med låtene herfra Turboneger for alvor skøyt opp fra undergrunnen. Under Øyafestivalen skal bandet framføre dette klassiske albumet i sin helhet. Det betyr at du skal bli overkjørt av en punkrockslagerparade det ikke finnes maken til. Dette deathpunkmesterverket er spilt inn kun en kort spasertur fra Middelalderparken, nemlig i nå nedlagte Endless Studios i Grønlandsleiret. Et tidlig øvingslokale lå kun et steinkast fra området som nå huser Øyafestivalen. Nå skal Apocalypse Dudes hentes tilbake til Oslo øst og serveres fra Øyafestivalens største scene i liveutgave.

Kultstatusen verden over blir stadig bekreftet, når skiva blir trukket fram av artister eller kritikere som et høydepunkt fra 90-tallet. Den er et av tre norske album i den internasjonale utgaven av den meget fyldige boka "1001 album du må høre før du dør". I tillegg ble det beste norske album gjennom tidene i Spirits kåring fra 2003, hvor juryen besto av musikkjournalister.

Apocalypse Dudes var Turbonegers fjerde fullengder og åpnet dørene for et langt større publikum. Bandet gikk i hi noen måneder seinere, grunnet veldokumentert rusproblematikk. Selv etter gjenforeningen har det vært stemningen og låtene fra dette albumet mange fans har tørstet
etter. Vi slutter oss til Turbo-fan og tidligere Dead Kennedys-vokalist Jello Biafra, som ved plateslippet kom med følgende melding: "The new Turbonegro record is possibly the most important European record ever."

Seinere i 2008 vil Turboneger slippe en deluxeutgave av Apocalypse Dudes i anledning 10-årsjubileum. Før den tid kan du altså oppleve en ekslusiv opptreden i Middelalderparken med alle godbitene fra Apocalypse Dudes. Det er altså bare å glede seg til The Age of Pamparius, Get It On, Selfdestructo Bust, Rock Against Ass, Rendezvous With Anus, Zillion Dollar Sadist, Prince of the Rodeo og Good Head.

ARTISTER SOM ER KLARE FOR MIDDELALDERPARKEN:

My Bloody Valentine (IE/UK) / N.E.R.D. (US) / Raga Rockers / Sigur Rós
(IS) / Turbonegro performing Apocalypse Dudes

Animal Alpha / Beirut (US) / Buraka Som Sistema (PT) / Diplo (US) /
diskJokke / Elephant9 / Gerilja / Girl Talk (US) / Jose Gonzales (SE)
/ Health (US) / Holy Fuck (CA) / Ida Maria / Ingrid Olava / Iron &
Wine (US) / Isis (US) / Kid Sister & A-Trak (US) / Kung Fu Girls /
Lightspeed Champion (UK) / Lykke Li (SE) / Master Piece Of Cake /
Moddi / Janelle Monáe (US) / The National (US) / Silje Nes / No Age
(US) / Okkervil River (US) / Pirate Love / Sigh & Explode / Truls &
The Trees / We / Yeasayer (US)