3 nye band til Sweden Rock

3 nye band til Sweden Rock

Så kan vi då presentera ytterligare 3 band som är klara för Sweden Rock Festival 2008. Först ut är DISTURBED från Chicago som garanterat kommer leverera en riktigt tung spelning och förhoppningsvis köra låtar från nya plattan "Indestructible" som släpps i maj. Finska HANOI ROCKS kommer på besök igen efter succén 2002 och sist kan vi presentera australiensiska AIRBOURNE som tagit världen med storm med sin AC/DC-osande rock!

 

SRF_250208.jpg

DISTURBED (US)

Amerikanska Disturbed bildades 1996 och debuterade fyra år senare med plattan "The Sickness" (som nu sålt 3,4 miljoner exemplar). Debuten följdes av "Believe", som nått platina-status i USA och 2005 kom "Ten Thousand Fists", som innehåller en bedövande tung version av Genesis "Land Of Confusion". Disturbed medverkade redan tidigt i karriären på Ozzfest, och som huvudsupport till Black Sabbath. Tungt och agressivt, men fortfarande med bibehållna melodier utan att bli insmickrande, är ett sätt att försöka beskriva Disturbeds musik. Nya plattan "Indestructible" ska ligga på skivdiskarna i maj, lagom inlyssnad till bandets besök på Sweden Rock Festival.

HANOI ROCKS (FIN)

Efter en handfull starka plattor under 80-talets första hälft verkade finska Hanoi Rocks vara på väg mot det stora genombrottet. Både pressen och publiken älskade deras säregna, hårda rock'n'roll och de hade precis skrivit på för majorbolaget CBS. Men så förolyckades trummisen Razzle under en olycklig biltur med Vince Neil från Mötley Crüe och Hanoi Rocks karriär ändades abrupt i förtid. Kvintettens bidrag till musikhistorien hann dock ändå bli betydande. Exempelvis medgav Guns n' Roses redan tidigt att de lånade hela sitt koncept från Hanoi Rocks.
Strax efter millennieskiftet återbildade centralfigurerna Michael Monroe och Andy McCoy bandet, och gruppen har sedan dess släppt tre studioalbum som rent av är bättre än 80-talsskivorna samt snabbt återskaffat sig ett rykte som makalöst liveband.
I den sättningen ingår för övrigt sedan en tid ingen mindre än Conny Bloom, tidigare frontman i legendariska svenska bandet Electric Boys.

AIRBOURNE (AUS)

NWoAHR – New Wave of Australian Hard Rock – lägg det på minnet! Landet down under har satt nytt liv i världomspännande rock & roll. När AC/DC vilar på lagrarna är det dags för de unga och hungriga akterna att ta över. Wolfmother, Jet och nu Airbourne! Bandets världsdebut "Running Wild" (som efterföljer den självfinansierade "Ready To Rock") är en stilstudie i rak, medryckande, okomplicerad och högst energiladdad hårdrock. Bandets musik finns även med på en rad videospel, typ "Madden 08", "NHL 08", "Need For Speed" och "Grand Theft Auto IV". Bandets honnörsord lyder: "Stand up for rock n roll", något de själva slaviskt följer.


BILJETTER TILL SWEDEN ROCK FESTIVAL KLICKA HÄR


HITTILLS KLARA BAND:

JUDAS PRIEST (UK)
DEF LEPPARD
(UK)
POISON (US)
TRIUMPH (CAN)
WHITESNAKE
(UK/US)
DISTURBED (US)
TOBIAS SAMMET'S AVANTASIA (D)
ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA (UK)
former members of ELO and ELO Part II
BLUE ÖYSTER CULT (US)
SAXON
(UK)
ACE FREHLEY (US)
TESTAMENT (US)
JOE SATRIANI
(US)
TESLA
(US)
AT THE GATES
(S)
SEBASTIAN BACH (US)
HANOI ROCKS (FIN)
DERRINGER BAND (US)
MINISTRY
(US)
HAVANA BLACK
(FIN)
PRIMORDIAL (IRL)
THE BLUES BAND (UK)
COHEED & CAMBRIA
(US)
CARCASS
(UK)
AIRBOURNE (AUS)
HENSLEY/LAWTON & LIVE FIRE (UK)
PICTURE (NL)
DARE (UK)
MUCC (JAP)
ULI JON ROTH (D)
SHAKIN' STREET
(FR)
ELÄKELÄISET
(FIN)
GOTTHARD
(CH)
MUSTASCH
(S)
SABATON
(S)
PRIMAL FEAR (D)
LIZZY BORDEN (US)
BONAFIDE
(S)
SONIC SYNDICATE
(S)
GLYDER
(IRL)
FASTWAY
(UK)
AXEWITCH
(S)
FIVE FIFTEEN
(FIN)
ASTRAL DOORS
(S)
AVATAR
(S)
VOLBEAT
(DK)
ROYAL HUNT (DK)
VIVIAN (CH)
H.E.A.T. (S)
NEGATIVE
(FIN)

Mer information om banden hittar ni på vår hemsida:
www.swedenrock.com

BILJETTER TILL SWEDEN ROCK FESTIVAL 2008

Till alla er som tänker komma alla 4 dagarna men ännu inte köpt 4-dagarsbiljett så är det hög tid att göra det nu då det inte finns så många kvar.

Nu finns även de ordinarie 3-dagarsbiljetterna att köpa!. I år är valfriheten större. Det kommer att finnas två olika 3-dagsbiljetter. En standardbiljett som kostar 1790:-, men du kan även välja att köpa en limiterad 3-dagsbiljett där du även får med en exklusiv CD och då är priset 1890:-.

1-dagsbiljetterna finns också att köpa nu och de kostar 990:- förutom till uppvärmingsdagen den 4 juni, där är priset 390:-

4-dagsbiljett: 1990:- (det finns inte många kvar av denna biljett)
3-dagsbiljett: ordinarie – 1790:-
3-dagsbiljett: limiterad inkl CD – 1890:-
1-dags 4 juni: 390:-
1-dags 5 juni: 990:-
1-dags 6 juni: 990:-
1-dags 7 juni: 990:-

BILJETTER KLICKA HÄR