En verdenspremiere på Sweden Rock

En verdenspremiere på Sweden Rock

EN VÄRLDSPREMIÄR PÅ SWEDEN ROCK FESTIVAL 2008!

Så kan vi då presentera ytterligare 3 band som är klara för Sweden Rock Festival 2008 och först ut är TOBIAS SAMMET'S AVANTASIA som kommer att göra sin världspremiär på Sweden Rock Festival 2008! F.d Skid Row-sångaren SEBASTIAN BACH dyker också upp, mycket önskad efter succén senast det begav sig 2005 och från Schweiz kommer VIVIAN, ett band på väg uppåt i karriären som kommer att leverera amerikansk radiorock De Luxe!

TOBIAS SAMMET'S AVANTASIA (D)
VÄRLDSPREMIÄR PÅ SWEDEN ROCK FESTIVAL 2008!

Jovisst, det är sant! Edguy-ledaren Tobias Sammets kultförklarade metaloperaprojekt kommer att gästa årets SRF i samband med att det för första gången överförs till scen! Avantasia blev något av en sensation då de två "The Metal Opera"-albumen anlände under 2001-02, och sensationen blev inte mindre då det kungjordes att Sammet stick i stäv mot tidigare uttalanden ämnade återuppliva projektet för en tredje platta; nu aktuella succén "The Scarecrow". När Avantasia nu gör sina första scenframträdanden någonsin backas Sammet av ett fenomenalt kompband med meriter från bland andra Kamelot, Heaven's Gate och – såklart – Edguy. Och som grädden på moset den största sensationen av alla: sångstjärnorna från projektet som återtar sina "roller" även på scen, däribland Bob Catley (Magnum), Jörn Lande (ex-Masterplan), Andre Matos (ex-Angra) och Amanda Somerville (ex-Aina)! Fler gäster kan tillkomma! För att än en gång utnyttja en evigt aktuell klyscha: detta får ni bara inte missa!
Rekommenderad lysning: "The Metal Opera Part 1 & 2", "The Scarecrow".

SEBASTIAN BACH (US)
Han gjorde en av de mest bejublade spelningarna på 2005 års festival och förra årets album "Angel Down" är tveklöst det bästa sångaren har gjort på ett och ett halvt decennium, så det är med nöje vi lägger namnet Sebastian Bach till listan över klara artister till årets festival.
Den forne Madam X-vokalisten upphöjdes till superstjärnestatus som frontman i Skid Row, som gjorde de båda exceptionellt framgångsrika albumen "Skid Row" och "Slave to the Grind" 1989 respektive 1991. Efter mindre lyckade "Subhuman Race" som kom 1994 har Bach jobbat som skådespelare och musikalartist samtidigt som han har släppt plattor som "Bring 'em Bach Alive" och "Bach 2 Basics" under eget namn och gjort en rad gästinhopp som sångare i olika sammanhang. Med "Angel Down", släppt i november 2007, verkar dock vara fullskalig satsning på solokarriären som gäller. Skivan bjuder på tuff hårdrock/metal i stil med de hårdaste stunderna från Skid Row-dagarna och med sig i bandet har Bach bland annat Metal Mike Chlasciak och Bobby Jarzombek från Halford och Steve DiGiorgio från Sadus.

VIVIAN (CH)
Vivian bildades 1998 och samma år vann men titeln "Årets nykomling" i Schweiz. Tre år senare släppte bandet sitt debutalbum "V". De två plattorna som kom därefter, "Alive" 2003 och "Dont Look Down" från 2005 blev dock bandets kommersiella genomslag och båda plattorna hamnade på Top 30 i hemlandet. Senaste plattan "Vivianism" har fått bandet att ta klivet in i övriga världen och detta bandet har alla förutsättningar att bli riktigt stora. Efter att ha varit förband åt namn som The Cranberries, Lenny Kravitz och Status Quo är bandet nu redo att stå på egna ben. Med sin klassiska amerikanska radiorock kommer Vivian till Sweden Rock Festival för att visa var skåpet skall stå.BILJETTER TILL SWEDEN ROCK FESTIVAL 2008

Till alla er som tänker komma alla 4 dagarna men ännu inte köpt 4-dagarsbiljett så är det hög tid att göra det nu då det inte finns så många kvar.

Nu finns även de ordinarie 3-dagarsbiljetterna att köpa!. I år är valfriheten större. Det kommer att finnas två olika 3-dagsbiljetter. En standardbiljett som kostar 1790:-, men du kan även välja att köpa en limiterad 3-dagsbiljett där du även får med en exklusiv CD och då är priset 1890:-.

1-dagsbiljetterna finns också att köpa nu och de kostar 990:- förutom till uppvärmingsdagen den 4 juni, där är priset 390:-

4-dagsbiljett: 1990:- (det finns inte många kvar av denna biljett)
3-dagsbiljett: ordinarie – 1790:-
3-dagsbiljett: limiterad inkl CD – 1890:-
1-dags 4 juni: 390:-
1-dags 5 juni: 990:-
1-dags 6 juni: 990:-
1-dags 7 juni: 990:-

BILJETTER KLICKA HÄR