INFERNO – Survival of the Fittest

INFERNO – Survival of the Fittest

Et nytt år er i gang hvilket betyr at ett nytt Inferno står for døren og Mor Gro har nok en gang svart velvillig på våre spørsmål rundt denne extreme metal festivalen som er så umåtelig populær i hele verden. Enten hater du Inferno eller så storkoser du deg. Uansett ender vi alle opp på Rockefeller og John Dee påskehelgen der god musikk nytes sammen med gode venner fra inn- og utland. Dette åttende året har festivalledelsen besluttet å utvide fra 3 til 4 dager, hvilke påfører de ansvarlige litt ekstra hodebry når line upen skulle settes sammen. Vi lar Frøken Punktum forklare nærmere.

 
Med en utvidelse fra 3 til 4 dager; betydde det samme økning i arbeidsmengden for dere når programmet skulle fylles opp med band?

Det var helt utrolig hvor mye vanskeligere det var å skulle booke 40 band – vi gikk jo i sin tid opp fra 20 til 30, men dette var MYE verre! Har nok litt å gjøre med at vi jo har hatt endel band på festivalen siden vi starta, og siden vi så langt vi kan prøver å unngå 'resirkulering' viste det seg å bli ganske krevende. Men vi kom da i mål til slutt 😉

Hvorfor gikk dere til det skrittet å utvide fra 3 til 4 dager? Med unntak fra Inferno, Hole in the Sky og Sweden Rock, er det ingen andre rene metal- og rockefestivaler som kjører med mer enn 3 dager. Vil du si at dette er et norsk/svensk fenomen?
Åffer ikke? Inferno avholdes i påskeuka, og publikum kommer i stor grad til å være i Oslo hele uka – så vi tenkte at vi skulle fylle tiden med noe meningsfullt! Neida, det har jo blitt arrangert 'infernovorspiel'-konserter på stort sett alle klubbene onsdagen før inferno, vi ville gi publikum samme tilbud men unngå at de måtte bruke så jævlig mye penger hvis de ville få med seg fler enn én gig.

Hvordan blir denne "nye" fjerde kvelden? Med konserter på 4 forskjellige klubber blir det umulig for publikum å få med seg alle bandene denne kvelden. Var dette noe dere tok hensyn til når programmet ble satt opp?
Vi prøver å få til noe av det samme som på selve festivalen – at folk skal kunne få med seg så mange av banda på de forskjellige klubbene som mulig.

Overkill_1.jpg

Dette blir det tredje året med Inferno Metal Conference og andre året for Expo. Er det noen endringer der fra i fjor?
IMC har vist seg å være umåtelig populært – så vi holder frem som vi stevner, og det blir tjukt med faglig innhold. (programmet ligger på sidene våre – www.infernofestival.net)
Expo-programmet er ikke klart før til kickoffen, så det får du og dere også sjekke på inferno-sidene 😉

Hvordan har tilbakemeldingene vært fra de som har deltatt i spesielt IMC de 2 første årene?
Veldig, veldig bra! Det er ikke mange andre møteplasser hvor metalbransjen kan møtes forholdsvis edru og networke/få faglig påfyll  – blant annet er 'speedmeting' modulen veldig populær.

Jeg så i et intervju enn annet sted her på nettet at du nevnte noe om at Inferno ikke mottar en eneste krone i støtte. Hvorfor er det slik? Kan noe gjøres fra Infernos side eller er det byråkratiet som er sånn?
Jeg var litt brå med den kommentaren – vi fikk faktisk litt pengestøtte til London-eventyret vi var på for noen år siden. Men selve festivalen er selvhjulpen, og det bør enhver festival med livets rett være. Klart vi kunne dratt inn noen større navn med litt støttekroner, men på den annen side ville vi gjort oss avhengige av det. Den dagen Inferno ikke selger nok billetter til å bære seg – vel, den dagen er ikke markedet interessert i festivalen. Survival of the fittest festival, lissom. Hvis du ser bort fra Quart, da.

Satyricon_1.jpg

Inferno har jo hele tiden hatt en "norsk" profil der de norske bandene har stått sterkt. I år er det som kjent 40 spotter ledig og da spør man seg. Er det nok norske band som er aktive og ikke minst attraktive for en årlig festival som Inferno og er det noen norske band dere gjerne ville hatt i line up-en, men som det enda ikke har vært mulig å få til?
Vi har – som alle andre – sikla på norske band som ikke spiller live, men det må man jo respektere. Ellers har vi – med årets booking av Satyricon – vel hatt alle 'større' norske band på plakaten. Klart, det blir ikke enklere med åra å booke spesielt siden vi satser på å ha en størst mulig prosentandel norske band, men vi satser på at tilsiget av nye band er høy nok til at det går også videre.

Man må jo spørre i år også om billettsalget. Hvordan har det vært til sammenligning med for eksempel de 2 foregående årene? Blir det utsolgt i år også?
Du, der må jeg si at jeg ikke har fått noen tall på leeenge! Vent en uke, så kan jeg fortelle mer om det 😉 Men jeg håper og tror at vi selger ut igjen – med den lineupen vi har ville selv jeg kjøpt billett. høhø

Og for å fortsette og avslutte med gode gamle spørsmål; er alt i rute foran Kick Offen og ikke minst selve festivalen, som for øvrig ikke er så lenge til, siden påska er så fordømt tidlig i år?
Selv med en måned mindre planleggingstid enn vanlig er vi i rute! Det har vært hardt, men det gikk til slutt (sa brura)

Tjohopp!