INFERNO MUSIC CONFERENCE

INFERNO MUSIC CONFERENCE

INFERNO MUSIC CONFERENCE

 

 

Inferno Metal Festival har blitt ett årlig samlingssted for den Internasjonale metal musikk bransjen. Med sin intime atmosfære, sterke program og naturlig dragningskraft for metal fans fra hele verden opplever Inferno en sterk tilstrømming av flere av de viktigste personene innenfor denne delen av musikkbransjen.

 

Inferno Metal Festival opprettet i 2006 Inferno Music Conference i samarbeid med Musikernes fellesorganisasjon (MFO). Med Inferno Music Conference fikk Inferno festivalen tilført et faglig program med Internasjonal vinkling. Suksessen fra 2006 resulterte i en langsiktig avtale mellom Inferno og MFO om videreutvikle og utvidelse av Inferno Music Conference i årene 2007, 2008 og 2009.

 

Inferno Music Conference handler om å bringe musikkbransjen sammen – til å nettverke, inspirere hverandre, diskutere, dele ideer, gjøre business og dytte metal scenen et steg fremover. I løpet av de to siste konferansen har det blitt gjennomført over 3500 speedmeetings. Nye kontakter har blitt skapt og gamle har blitt opprettholdt.

 

 

Anders Odden (musiker og IMC prosjektleder) sier: ”IMC er med sitt tredje år blitt Nordens ledende bransjetreff for alle som jobber med metallmusikk. Årets program gjenspeiler dette, og vi har utvidet seminarprogrammet til hver dag grunnet den store interessen for dette sjangerspissede arrangementet. Vi gleder oss til å sette i gang!”

 

 

Pil.gif

 

 

Inferno Metal Festival er en av verdens ledende ekstremmetal-festivaler og arrangeres i Oslo hver påske på Rockefeller og John DEE. Årets headliner artister inkluderer bl.a. de norske legendene SATYRICON i tillegg til BEHEMOTH, 1349, DESTRUCTION, OVERKILL, CULT OF LUNA, TRISTANIA, KRUX, TULUS, SKITLIV, mfl.

 Komplett program offentliggjøres 26. Januar 2008.

 

 

Musikernes fellesorganisasjon er Norges største fagforbund for musikere, artister og musikkprodusenter. Musikernes fellesorganisasjon er tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge (LO). www.musikerorg.no/


 

Program følger nedenfor

 

Wednesday 19. March

13:00   Registration – coffee.

 

14.15: The Death of the album – What does the future look like?

Music business is in a worldwide decline for the 8th year in a row. Digital sales to phones, computers, iPod etc. is increasing, but metal have been believed to stay with the CD for longer than the rest of the market, but is this true? Is this going to last?

What changes is coming up and how is this going to change metal? Will the idea of albums die even in metal? We open for a discussion by the people who are in the frontline of the whole development.

.Panel:

Christine Carney – MP3.com /A&R

Jaap Wagemaker – Nuclear Blast/A&R

Roel Nan Reijmersdal – Vic records/Owner

 

15:30 – 17:00   Speed-meetings

 

18:00 – 20:00   VIP PARTY

 

20:00               Inferno Metal Festival opens: Clubnight

 

Thursday 20. March

13:00 Registration – coffee.

 

14:00: How to tour!

Touring is the most important way for bands to create a fan-base and make money.

Many bands never see the day they pass that line where money spent get you money back and give in. What does it take to survive on the road and how can bands get more professional?

Speech by Jörg Michaels/ Twisted Talent Booking-agency (GER)

Booking agent of Celtic Frost, Ministry, Gorgoroth, Stratovarius, 1349 + many more

 

15:00: The American dream!

America is still the biggest music market in the world and all bands at some point want to go there to seek fame and fortune. The reality of the American music business is brutal, but still European bands hold on to the American dream. Some make it – and what is the key to their success?

Speech by Mike Gitter/ Roadrunner Records US

A&R for bands like Nightwish, Megadeth, 3 inches of Blood and more.

 

15:30 – 17:00 Speed-meetings

 

VIP PARTY – Festival opening

 

 

 

 

 

 

 

Friday 21. March

 

14:00 Can metal become more extreme? Tabus and metal

              – where do we go from here?

15 years after the climax of Norwegian black metal murders and church-fire it is time to look ahead. Is there a limit to what recordlabels and other interacting music-business related people can work with? What is the next extreme thing to happen?

For this interesting discussion we are proved to present the following giants in the field:

 

Panel:

Tom Gabriel Fischer – Celtic Frost

Gaahl – The Force Gorgoroth

Maniac – Skitliv/Ex-Mayhem

Moderator: Michael Berberian – Seasons Of Mist

 

 

15:00: Keynote speaker: Gaahl

Gaahl was born in the village of Espedal, Fjaler, Norway in 1975.

He has a reputation as an enigmatic character, and has been involved with black metal since 1992. He has been in bands such as Gaahlskagg, Trelldom, Sigfader and Gorgoroth.

This is the first time ever that he will conduct a live interview in front of an audience.

 

 

Saturday 22. March

13:30: Blackmetal bus sightseeing

The city of Oslo has great deal of black metal history, but a lot of the sights are hidden from normal view. For the first time the IMC and the Inferno Festival have set up a busride to show a little more of it all and the one who will guide you through the sights is Anders Odden, IMC founder and guitarist in bands such as Cadaver, Magenta, Apoptygma Berzerk and Celtic Frost. The full program for this ride include murder scene, Helvete, rehearsalplaces as well and an unique insight in Norse culture and the darkside of Norwegian folkmusic and culture.

 

 

17:00: Heading back to the festival.