DIMMU BORGIR og PRIMORDIAL til Hove

DIMMU BORGIR og PRIMORDIAL til Hove

Det er ikke alle black metal-band forunt å selge til gullplate her hjemme. Faktisk er Dimmu Borgir de første som har gjort dette, noensinne. Men så er da heller ikke Dimmu Borgir noe gjennomsnittlig black metal-band. De har måttet tåle både åpent tyn og taus forakt fra deler av "miljøet", blant annet deres bruk av sjangermessig uortodokse intrumenter som syntheziser og Praha-symfonikerne. De har allikevel stått på sitt, helt siden starten i undergrunnen på midten av
nittitallet, en standhaftighet som gjør at de i dag turnerer for fulle hus over hele verden (bare måneden før Hove entrer de scenen på verdens desidert største metalfestival, tyske Rock Am Ring), og har en dedikert fanskare fra Jessheim til Sao Paolo. Norsk metal blir sjelden større enn dette, i alle betydninger av ordet.

Stort blir det også å se dem på Hove til sommeren. Det er som vi allerede hører skogene rundt hviske i pur forventning.

 

De fem medlemmene i Primordial har helt siden oppstarten på begynnelsen av nittitallet vært Irlands ledende black metal-band – av den enkle grunnen at de ved det tidspunktet også var det eneste! Fra startpunktet inspirert av Bathory, Celtic Frost og den norske black metal-scenen, har de etter hvert beveget seg nærmere en egen, irsk hedensk identitet, med inspirasjon fra keltisk folklore og folkemusikk. Seks album har det blitt, samt turneer verden rundt, blant annet sammen med norske Immortal. Og følgende bloggpost fra bandets egen webside oppsummerer vel attityden ganske greit: ”The mainstream might take notice or they might not. Who gives a fuck? We certainly don’t. Album number 6 and no compromise… not then, not now, not ever.”

Jo, og en ting til: Primordial fikk helt fantastisk mottakelse i norsk presse for sitt siste album, To The Nameless Dead. VG mente til og med at det var "et folkekrav" at de må på Hove til sommeren. Kravet har blitt hørt!