DEF LEPPARD til Norge

DEF LEPPARD til Norge

2008 ser ut til å bli et skikkelig godt mimreår for folk som vokste opp i 80 årene. Med allerede klare Iron Maiden (Trondheim og Oslo), Police (Oslo) , Bon Jovi (Oslo), Megadeth (Oslo) og Bruce Springteen (2 x Oslo), ser programmet bra ut for de av oss som har tenkt oss i vei for å oppleve disse legendene. Nå er også Def Leppard klare for Norge og det blir hele 3 konserter spredd utover landet. Sandnes (Classic Rock Festival), Halden (Fredriksten Festning) og Trondheim (Torget) er de utvalgte byene som får besøk av dette britiske bandet som har en stor fanskare i alle aldre her til lands.

Def Leppard er et britisk hardrockband som oppstod i Sheffield i 1977 under NWOBHW-perioden. Bandet har solgt over 70 millioner album hvor de to største salgsuksessene deres kom med Pyromania og Hysteria.

DefLeppard_1.gif

Def Leppard spiller en blanding av hard rock, glam rock, AOR med innslag av heavy metal. Bandet har også blitt assosiert med pop metal. Def Leppard er et av fem rockeband med to orginale studioalbum som har solgt over 10 millioner kopier. De andre er Led Zeppelin, Pink Floyd, The Eagles og Van Halen.

De har totalt gitt ut 7 studioalbum og 5 samlealbum. Det siste albumet Yeah er en samling med coverlåter. De andre albumene de har gitt ut er On through the night (1980), High N` Dry (1981), Pyromania (1983), Hysteria (1987), Adrenalize (1992), Retro Active (1993), Vault greatest hits (1995), Slang (1996), Euphoria (1999), x (2002), og Rock of ages The definitive collection (2005). De har også spilt på 3 kontinenter på samme dag, noe de ble bellønnet med en plass i Guinnes rekordbok for.

Def Leppard har den siste tiden spilt en rekke konserter der hovedinnholdet av låtene har bestått av de største slagerne deres og derfor er det lov å forvente seg både "Rocket", "Animal", "Pour some Sugar on Me", "Photograph" og "Love Bites" når de kommer til Sandnes, Halden og Trondheim på slutten av mai neste år.

21. mai – Sandnes – Classic Rock Festival (kjøp billetter her)
23. mai – Halden – Kristiansten Festning (kjøp billetter her)
24. mai – Trondheim – Torget (kjøp billetter her)