WASP på nytt Norgesbesøk

WASP på nytt Norgesbesøk

Blackie Lawless og hans WASP er nok en gang tilbake i Norge. Gutta har forelsket seg i det norske folket og denne gangen vil de holde 5 konserter i Norge. Som sist er det trønderbandet TRIOSPHERE som har fått jobben som oppvarmingsband, og det etter Blackie's eget ønske. Dermed blir det gjensyn med disse 2 bandene i følgende byer: Trondheim, Jevnaker, Bergen, Oslo og Stavanger. WASP skal etter sigende filme konserten i Trondheim for en framtidig DVD utgivelse, og da er det bare å møte opp og gi jernet.

På begynnelsen og midten av 80 tallet var det gutta i Venom som tronet øverst på rangstigen når det handlet om å være det mest skremmende og verste bandet i verden, men så dukket det opp fire karer fra Los Angeles området som visstnok skulle være verre enn Venom. WASP kalte de seg og disse gutta spilte på blod og sex og hadde noen tekster som så langt i metallens historie var drøyere enn drøy. Draktene deres minnet litt om gutta fra Kiss, men der sluttet også den sammenligningen. Med et sceneshow på grensen til det groteske, tekster som omhandlet det mest groteske og som få hadde turt å tenke på og bandmedlemmer med ikke akkurat helt plettfritt rulleblad, overtok WASP tronen som verstingene i klassen. Gutta kalte seg Blackie Lawless, Randy Piper, Chris Holmes og Tony Richards og med dem kom WASP med låter som virkelig skapte overskrifter i media. Animal (Fuck Like a Beast) het deres første single, og ble noe overraskende utelatt på debutskiva da den kom ut i 1984. Låta er vel fortsatt deres lille stygge andunge på den fronten og når gutta i tillegg hadde et sceneshow der nakne kvinner og blod var hovedingrediensene og enkelte av innslagene var på kant med det lovlige (mildt sagt), så måtte bandet få problemer. De ble bannet i flere land, deriblant også Norge. Den planlagte konserten i Drammenshallen i 1984 ble avlyst, da sceneshowet til WASP ble i drøyeste laget for arrangørene.

Det har vært en del utskiftninger av medlemmene opp gjennom årene, men sjefen selv, Blackie Lawless er fortsatt med og han har stått for brorparten av både tekstene og musikken bandet har produsert opp gjennom årene. En haug med skiver har de på samvittigheten, faktisk hele 12 studioskiver, men det er nok fremdeles den selvtitulerte debutskiva, eller Winged Assassin som den i utgangspunktet skulle hete, som er den skiva som har vakt størst oppsikt. Men bandet har mange gode skiver og låter som fansen etter hvert har satt stor pris på. I 2004 kom WASP med hele 2 skiver i form av konseptalbumene The Neon God Part 1, The Rise og The Neon God Part 2, The Demise. I forbindelse med disse utgivelsene besøkte WASP Norge og det var siste gangen den norske fansen hadde muligheten til å se og høre Blackie Lawless og hans WASP på norsk jord.

WASP er og har hele tiden vært et liveband, noe hele 3 liveskiver beviser, og når WASP først kommer tilbake til Norge denne måneden, så gjør de det med bravur. Hele 3 konserter er vi hedret med denne gangen og det er byene Bergen, Oslo og Haugesund som får storfint besøk fra Blackie Lawless og hans medsammensvorne i WASP.

09.11.07 – Trondheim – Samfundet
10.11.07 – Jevnaker – Glassheim
11.11.07 – Bergen – USF Verftet
13.11.07 – Oslo – Rockefeller
14.11.07 – Stavanger – Folken

Fremdeles er det en del ordførere, politikere og ulike husmødregrupper som prøver å stoppe bandets konserter, men så langt ser det ikke ut til at de lykkes denne gangen. Jeg håper ikke det, for WASP a la 2006 er en langt mildere utgave enn 1984 utgaven. Men, det er vel fortsatt lov å håpe på I Wanna Be Somebody, L.O.V.E. Machine og ikke minst Animal (Fuck Like a Beast).

www.waspnation.com