BLAZE BAYLEY – Alive In Poland

BLAZE BAYLEY – Alive In Poland

For å si det som det er så er jeg ikke verdens største Blaze Bayley fan. Mine bekjentskaper til mannen begrenser seg til de to Iron Maiden skivene han "sang" på. I mine ører kan ikke Baylay synge så jeg har aldri vært inne på tanken å sjekke ut soloskivene hans. Jeg må også innrømme at jeg har utsatt denne omtalen i det lengste fordi jeg ikke har orket å sette meg ned for å pløye gjennom nesten to og en halv time med Blaze. Nå var ikke dette så ille som forventet, men noe høydare på dvd fronten er Alive In Poland definitivt ikke.

Under de to første låtene kan en knapt høre vokalen, og lyden fra bandet er alt annet enn bra. Fra og med konsertens første av i alt seks Maiden låter så kan i hvert fall vokalen høres, selv om lyden forøveri aldri blir optimal. Bildet er det derimot lite å si på og den visuelle biten er tvert gjennom proft gjennomført. Musikalsk låter bandet bra, men det er ingenting ved denne konserten som forandrer mitt syn på Blaze Baylay. Imidlertid kjenner han sine egne begrensninger og holder seg stort sett på et register han behersker sånn noenlunde. Det er uten tvil Maiden låtene som er de beste på repertoaret, låtene fra soloskivene er i beste fall middelmådige og viser at uten Maiden så hadde Blaze sannsynligvis ikke vært noen som helst. Det er stygt sagt, men jeg er overhodet ikke i tvil om at så er tilfellet. Klarer en derimot å overse alle svakhetene så er konserten bra gjennomført. Blaze utstråler en enorm energi på scenen og gir så til de grader jernet under hele konserten. Backingbandet spiller bra og fremstår som en proff og dyktig gjeng, bare synd de ikke har et bedre materiale å fremføre og ikke minst en bedre frontmann å backe opp. Foruten konserten inneholder dvden et langt, men interessant intervju med Bayley hvor han blant annet forteller om hvordan han ble med i Iron Maiden og om perioden han var med i bandet. Ellers får du et intervju med bandet, en promovideo og fotogallerier.

Alive In Poland er teknisk sett proft gjennomført, men føles likevel som et middelmådig produkt fra en artist som dessverre ikke har så veldig mye interessant å bidra med.