SHAKRA – Infected

SHAKRA – Infected

Vi har alle virkelig ventet på den nye platen fra sveitsiske Hard Rock powerhouse Shakra. Bare 19 måneder etter deres offisielt anerkjente plate Fall, returnerer nå bandet med Infected og så er vi i gang igjen. Etter deres ræv-sparkende opptreden på den utvidete Hammerfall/Stratovarius turneen, er det nå seriøse saker på gang, én lytting så er jeg blitt Infected. Ja, det kan kanskje være at jeg er blitt bitt av basillen, og det føles som en vaksine som injiseres for å bygge immunsystemet og å forebygge sykdomsfremkallende mikroorganismer.

Bandet vet selvfølgelig hva som trengs for å tilfredsstille deres fans. Slående Hard Rock hyllester full av stolthet og følelser, liksom et soundtrack til en moderne – mørk og skjult – versjon av en Jane Austen film. De har en moderne lyd og lar deres tradisjonelle røtter komme tydelig frem – det er Infected. Bandets mål var definitivt høyere enn i tidligere år. De hadde veldig klare og definitive mål, og de har laget den beste platen i Shakras historie. De beste sangene, den beste lyden som var mulig med den beste omslagskunsten og kuleste bandbildene. I tillegg til dette, sanger Mark Fox har skrevet virkelig god lyrikk denne gangen og det synes som at Infected nå perfekt summerer opp akkurat hva holder Shakra i live: alle medlemmer har et «virus» du ikke kan bli kvitt eller greie deg uten.

Med deres debut Shakra (1998) og Moving Force (1999), og ved å turnere med Great White og Uriah Heep, den tidlige karrieren av dette sveitsiske bandet var en bratt læringskurve med dramatisk suksess, men det virkelige gjennombruddet kom med deres tredje plate, Power Ride (2001), da sanger Pete Wiedmer måtte forlate bandet på grunn av dårlig helse og hans erstatter, den unge Mark Fox, fylte hans imponerende sko. Mark satte øyeblikkelig sitt personlige preg på den følgende platen, Rising (2003), som bragte Shakra høyere på karriere stigen enn de noen sinne hadde vært før og til og med kom inn på de tyske og sveitsiske platelistene. Men det var ute på live runden at Fox virkelig leverte og viste seg med sangstemmen som naturtalent. Bandet spilte flere konserter og festivaler, én av dem var den prestisjefylte «Bang Your Head» tilstelningen og alle tvilere ble overbevist og deretter stille. Klageord i pressen var videre stilnet i 2005 mens bandet utga platen Fall. Som også var listet i Sveits. Med det kontroversielle videoklippet for sangen «Chains of Temptation» visende sanger Fox giende ham selv en heroin injeksjon, dette bandet var ganske diskutert i Metal scenen. Og, etter å ha støttet Iron Maiden ved den sveitsiske «Spirit of Rock» festivalen, Shakra deretter tok den nå berømte avgjørelsen å turnere 12 land med Hammerfall og Stratovarius… En ny stjerne var født. Hver natt, Shakra viste deres umåtelige kraft på scenen foran et stort publikum og oppnådde mange nye fans. Videre høyder skulle ennå komme. Bandet spilte et stort show i Zürich med Guns ´N´ Roses i 2006… Nå er det tid for Infected som ble spilt inn Thom Burniers Power Ride Studio. Jeg er helt klar, du bør også gjøre deg klar – Shakra er rede til å ta over verden igjen!

Jeg hadde problemer med å like Shakra, og etter første lytting med Infected ble jeg lei og la CD-en på hylla i mer enn 2 måneder. Det var trasig Power Metal og ballader og alt for velkjente toner, og som om ikke kjedeligheten var nok så mangler den skrytte Mark Fox sine sanglinjer dimensjoner og låtene er komponert i den konvensjonelle formen: vers, refreng, vers, refreng, gitar solo(er), (refreng), vers, refreng, refreng og fade out. Men med det nye møtet må jeg innrømme at disse mennene holder fokuset mot hit potensialet i hver sang og, selv om samspillet kan bli bedre, de er fandens dyktige musikere. Med en litt større originalitet og lengre hårsving som gjør at musikken høres mindre ut som en smeltedigel av Bon Jovi, Def Leppard og Mötley Crüe på deres neste plate kan kanskje musikken berøre mitt hjerte også.   

www.shakra.ch