CHRIS POLAND – Return To Metalopolis/Live

CHRIS POLAND – Return To Metalopolis/Live

Return To Metalopolis innebar begynnelsen på Chris Polands solokarriere etter at han forlot platinaselgende bandet Megadeth, platen har vært en kultklassiker i mange år og finnes gjenutgitt adskillige ganger i løpet av årene! Denne liveplaten spiltes inn i 1991 av besetningen som kom til å bli thrash bandet Damn The Machine – det er bedre live!

En gang i tiden syntes jeg det var tøft med skinnbukser, da jeg ville være som Joe Satriani med Alien solbriller og fôre egoet med signaturgitar. Chris Poland satt, virker det som, i Uniten og tenkte omtrent samme om den sak. Likevel, jeg nådde et punkt i livet der jeg innrømte at det ble for mye Satriani, «den der oppkomlingen med et utseende som en fotomodell allerede på Rock Furore tiden», syntes å kalve når han prustende og sparkende krystet frem enda en sweeping arpeggio og presset glatt ned en tapping tirade. Han ble passé.

  Derimot, Chris har uten anger en drøm om sitt eget Metalopolis, med måtelig spennende gitartrallende låtstruktur fremført av jazzrock leadgitar og fuzz. Åttitallet er nærværende i sjelen og hjertet av metall byen. For å gjenskape hva Satriani en gang gjorde kreves det ikke mer enn at han svinger til med ennå et par «Wake up dead».    

www.lionmusic.com