BELOVED ENEMY – Enemy Mine

BELOVED ENEMY – Enemy Mine

Beloved Enemy kommer fra Tyskland og derfor trykker de promoskrivet likeså godt i tysk. For meg som er tyskspråklig dyslektisk (les: jeg har aldri lært tysk) er dette en hån mot det frie kunstuttrykket. Likevel, jeg avslører at bandet med sangskriver og gitarist Peter «Kafka» (eks-Fiddlers Green, Sonicslave) og sanger Ski «Dead L-vis» (eks-Prime Sinister, Ski-King) spiller Heavy-Goth-Rock med Industrielle influenser. Beloved Enemy hadde live premiere på Wave-Gotik-Treffen 2007 i Leipzig og spilte under Popkom 2007 i Berlin (Club:Wild at Heart). Signatursangen fra skrekkfilmen Virus Undead er representert på platen og sangeren «Dead L-vis» stiller til skue sitt skuespillertalent. For fans og andre som er interessert i å bivåne happeningen inneholder denne Digi-CD-en videoklippene til «Virus Undead» og «The Other Side».

De to frontmennene skumler mot meg på forsiden og til å hjelpe seg med musikken har de samlet Ron (gitar), Eddy (bass) og Dog (slagverk) til bandbildet på baksiden. Musikken fenger liten interesse. Sangen er ensformig og beveger seg generelt i de dypere registre, og begeistringen uteblir med en god del engelskspråklige feil i tekstene (Ha! der fikk dere hevnen), tekster som reflekterer rundt temaene mangelen på kjærlighet i «Drowning», kjærligheten i «The Other Side» og «Lorraine», ensomheten i «The Others», monotonien i «Fake», ondskapens problem i «Enemy Mine»,  og rene konvensjonelle skrekkeffekter i «Virus Undead», «Interlude I: Ocean» og «Cyanight», melankolien i «Rain», hatet i «Finden» og en strime grønt i avslutningssangen «The Ground Beneath Your Feet».

Beloved Enemy´s musikk lykkes med å formidle den riktige stemning av håpløshet og melankoli, men bommer med flere mil fordi den er enstonig inntil det kjedsommelige og har lite nytt å presentere av industrielle lyder og derfor blir dens karaktersvakhet ganske tydelig. Enemy Mine blir ingen betydningsfull plate. Jeg setter meg heller ned og koser meg med ren industriell avantgarde slik som Kraftwerk lager og Mortal Love hvis Goth-hungeren melder seg. Kanskje innrømmer tittelen likevel et lite poeng: anagrammet Eminem kommer frem og resten er Yen, kort og godt ordet som betegner den japanske pengeenhet. Totalt 50 minutter med kommersiell Synth-Goth-Rock.

 

www.myspace.com/belovedenemy666