UKA 2007 – Norges største kulturfestival

UKA 2007 – Norges største kulturfestival

UKA 07-  4. – 28. Oktober

 

UKA er Norges største kulturfestival, og har holdt det gående helt siden 1917(!!). Annenhvert år blir UKA arrangert og kunne i 05 skilte med å ha solgt 80 000 billetter – noe som tilsvarer Quarten, Norwegian Wood og Øya-festivalen til sammen. Plakaten til UKA er som alltid variert, og kan i år lokke med navn som Immortal, Minor Majority, Turboneger, Muse, Raga Rockers, Black Debbath, Travis, pluss mye mer!

 

Men UKA er ikke bare konserter, du kan få med deg både barneteater, revyer, filmer, forskjellige kurs og den velkjente oktoberfesten med høy øl-føring.

UKA har en unik ramme rundt seg med tre scener under samme tak på Samfundet, og teltet i Dødens Dal rett oppe i gata.

Blant UKA-07s hovedkonserter bør det absolutt finnes noe for enhver smak. Lista over artister er lang og variert, og her er det alt fra pop til black metal.

Noen av bandene er som følger:

 

Muse

Da Muse ble offisielt klart for UKA-07, oppstod det nesten hysteriske tilstander, og billettene har gått unna som varmt hvetebrød. Hvis du verken har hørt «Unintended», «Time is running out», «Starlight» eller «Supermassive black hole», da bør du komme deg til Teltet den 20. oktober og gjøre noe med det. Muse leverer alltid bra liveopptredener, og vi er kjempestolte over å ha fått et av Englands beste band til UKA.

 

Travis

Gutta i skotske Travis er ansvarlige for monsterhiter som «Why Does It Always Rain On Me», «Flowers In The Window» og «Sing» og trenger egentlig ikke videre introduksjon. Skottene er selverklærte norgesvenner og har uttalt til VG at "…nordmenn er mer intelligente enn andre", og de spiller på UKA-07 i Teltet i Dødens Dal 27. oktober.

 

Trippelkonserten

Synes du det blir for lite med én konserten av gangen? Da er trippelkonserten noe for deg! For prisen av én konsert får du oppleve tre av Skandinavias største band på samme kveld. Både Turboneger og Timbuktu er velkjente navn her til lands, mens Moneybrother virkelig er et up-and-coming-navn i Sverige. Det er med andre ord duket for både rock, pop og hip-hop på samme scene 16. oktober.

 

Minor Majority

«She Gave Me Away», «Let The Night Begin», «Supergirl» og «Come Back To Me» – Minor Majority står bak en rekke hits. I år vant de en Spellemannspris for beste popgruppe med albumet «Reasons to hang around», som også har solgt til gull. Vi gleder oss til at Pål Angelskår og resten av gutta skal fylle Storsalen med vakker og melankolsk musikk den 8. oktober.

 

Immortal_1.jpgImmortal

Et av Norges største black metal-band har våknet til liv igjen etter oppløsningen i 2003, og nå kommer de til Trondheim for første gang.

– Et Immortal show er aldri ordinært, det er spektakulært! sier bandet i et intervju til uka.no. 20. oktober kan vi med andre ord vente oss en fantastisk metal-opplevelse i Storsalen.

 

Audrey Horne

Etter knallsuksessen med debutplata «No Hay Banda», som blant annet skaffet Audrey Horne en Spellemannspris i 2005, er de endelig tilbake med oppfølgeren «Le Fol». Kritikerne i landets største aviser har allerede trykket plata til sitt bryst, og mye tyder på at dette er høsten da tungrockens svar på Brann virkelig tar resten av landet med storm. Kraftig, tung, melodisk, ballesparkende rock som sender assosiasjoner til både Tool og Alice in Chains – et must i Klubben under UKA!

 

For full programoversikt sjekk ut www.uka.no

For billetter sjekk ut www.billettservice.no/html/browse.htmI?l=EN&TOUR=UKA07