BACKSTREET GIRLS – Trondheim – Trondheim, Samfundet

BACKSTREET GIRLS – Trondheim – Trondheim, Samfundet

 

Med ny skive i kofferten inntok Norges ukronede rock’n roll konger Backstreet Girls Trondheim og Samfundet denne lørdagskvelden. Med flere uker med rene Bergensværet var trønderne klare som noen strutseegg for en kraftig dose boogie rock som bare Backstreet Girls kan levere.

 

Først ute derimot var et oppvarmingsband som kalte seg Waste. Et noget passende navn, men det kommer vi tilbake til. Bandet skulle være bra, fortalte Bjørn Muller, vokalist i Backstreet Girls. En smule overdrevet, spør du meg, for dette ble alt annet enn bra. Kjedelig, rotete og med alt annet enn god vokal. Musikken var fengende og slettes ikke ille, for det meste, men så lenge vokalen fra både en og to og tre av bandmedlemmene ikke var bra, da ble dette ikke bra. Greit, de hadde taket på det aller fremste av publikum, men bakover i salen var det mye hoderisting å se. Det er mulig vokalen var bedre helt der framme, men det er ytterst tvilsomt, da jeg ikke kan erindre at den var stort bedre der framme da bildene ble tatt.

Som oppvarmingsband gjorde Waste det de skulle, dog det var varmt nok inne i Klubben fra før av. Umenneskelig varmt var det og det var ikke Waste som varmet. Når skal Samfundet få fikset luftingen inne i Klubben slik at det blir mulig å være der inne uten å bli gjennomvåt av svette?

350a845150f1ded556ceb99d312f322e.jpgEtter en kort pause eksploderte Klubben i det gutta i Backstreet Girls entret scenen og åpnet ballet. Det ble raskt klart at her ble det andre boller enn med Waste. De rocket, rollet, spilte skjorta av de fleste andre og laget et helvetes party oppe på den lille scenen. Spillegleden innad i bandet smittet raskt over på publikum og det var fest fra første tone av. God lyd hadde de også der de fremførte gode gamle slagere krydret med låter fra bandets rykende ferske album Shake Your Stimulator og alle låtene ble veldig godt mottatt. Gitarist Petter Baarli er en showmann som vet hva som skal til for å tilfredsstille det sultne publikumet på Samfundet og han herjet vilt under de mange gitarsoloene han fremførte. Jeg tror muligens at det var mer enn armhuler og knehaser som ble fuktig blant det kvinnedominerende publikumet lengst fremme ved scenen.

Nå var varmen inne i Klubben nesten uutholdelig og for en utsendt uten noen form for betaling, ble valget lett da frisk luft fristet mer enn noe annet. Dermed trakk jeg meg stille tilbake mens Backstreet Girls fortsatte uvitende om min tilbaketrekning. Ikke tror jeg de hadde brydd seg heller om de hadde visst det. Uansett, Backstreet Girls fikk vist seg fra en meget festlig og godt rocka side og man bør vel stifte litt bekjentskap med nevnte album kalt Shake Your Stimulator.