En dødelig aften i Trondheim

En dødelig aften i Trondheim

Førstkommende søndag arrangerer Zone er skikkelig extreme metal aften på Blæst i Trondheim. På scenen stiller brasilianske KRISIUN, greske ROTTING CHRIST, amerikanske INCANTATION og polske CRIONICS. En slik pakke vil det ta lang tid før death metal fans får muligheten til å oppleve igjen. Vi tok en liten prat med Zone sjef Jan Roger Pettersen for å høre litt mer om denne gromkvelden og ståa ellers med Zone.

 

ET – Den neste konserten for Zone blir en liten godbit før dømetalfans i distriktet. Brasilianske Krisiun kommer på besøk 9. september på Blæst sammen med greske Rotting Christ, amerikanske Incantation og polske Crionics. Det blir vel en kveld det lukter svidd av.
ZONE
–  Det skulle man tro ja, en pakke som skulle ha noe for alle som liker ekstrem metal!

 

ET – Med unntak av Rotting Christ, som har vært her i Trondheim tidligere, er bandene denne kvelden relativt ukjente for den trønderske konsertgjengeren. Hva kan folk forvente seg av disse bandene?
ZONE
– Jeg har selv sett Krisiun live og fikk meg en skikkelig smell i trynet, totalt kompromissløs og brutal dødsmetall, rene krigsmaskinen disse 3 Brasilianerne! Incantation har jeg faktisk ikke  hørt eller sett tidligere, men de er som veteraner å beregne så de vil nok levere et heftig show! Nykommerne i Crionics har både melodiøs black metal og dødsmetall å vise til gjennom 3 skiver,  hvor den siste viser at de er på nivå med band som Vader og Behemoth – blir nok spennende!

Krisiun_logo.jpg

ET – Hvordan ser forhåndssalget av billetter ut så langt?
ZONE
– Skuffende, men det kan ha noe med det faktum at vi har sluttet å selge forhåndsbilletter til lavere pris. Dette fordi det blir en del rot i ettertid på oppgjør etter breakeven etc.

ET – Det ryktes om flere konserter framover i Zones regi. Er det noen godbiter metalfolket i Trondheim kan se fram til?
ZONE
– Ja, vi har konsert med Wacken Metal Battle vinner Fracture + 1 band til på Larssen den 22. September. Vi har Vreid, Iskald og Irr på Blæst den 12. Oktober og har et par andre storheter på blokka, men venter enda på om routingen tilisse passer inn med en svipptur til batebyen.

ET – Tidligere har Zone vært veldig aktive med Metal Nights på Kafe Larssen, men disse er det lenge imellom nå for tiden. Er det vanskelig å få folk til slike happenings? Kunne det kanskje være en ide og kjøre litt konseptkvelder, quizer og den slags for å prøve å dra folket ut igjen?
ZONE
– Det har vært rolig ja, vi opplevde en dalende interesse for det en periode, sikkert fordi det ble litt for ofte. Derfor blir det litt færre av dem, men vi skal prøve å gjøre litt mer ut av dem og da gjerne litt i retning av det du nevner.

ET – Zone og Aftermath Music har skilt lag etter å ha vært samarbeidspartnere i lang tid. Det ryktes at Aftermath starter opp med egen konsertvirksomhet. Hvordan ser Zone på det faktum at det nå blir flere aktører her i Trondheim?
ZONE – Har vel ikke skilt lag riktig ennå, vet ikke hvor den informasjonen kommer fra. Men ja det ryktes at de skal kjøre noen konserter de også. Uansett om det er i konkurrerende ånd eller ikke, så tror  jeg alle og enhver kan forstå hvordan dette kan utarte seg. Et samarbeid hadde kanskje vært det beste for alle, men det får man se på. Det som er sikkert er at for mange konserter og arrangementer innen metal har vi erfart at ikke er det lureste for denne byen, tro det eller ei.

 

Husk: Krisiun, Rotting Christ, Incantation, Crionics på Blæst i Trondheim den 9.september! På grunn av at det er søndag åpner dørene kl. 20.00 og CRIONICS går på scenen 20.30! Så vær tidlig ute, Crionics sparker rompe så det holder!

Ellers er billettene i salg på Aftermath Music nå, eller på webshopen deres:
www.aftermathshop.com – kjøp nå!

Generell info og linker her:

Fet dødsmetal har vi hatt en del av i Trondheim i de senere årene, men vi har ikke tenkt å ligge på latsia! De Brasilianske veteranene KRISIUN kommer på visitt og skal vise oss at 3 karer kan lage et herrlig, brutalt og aggressivt leven uten like! Bandet har holdt på siden 1990 og har 7 skiver bak seg, nå inntar de Skandinavia sammen med Greske ROTTING CHRIST
som var her i Trondheim sammen med Vader under Blitzkrieg 3 i 2005, de leverte en vanvittig bra gig som overrasket flere enn meg for å si det slik! Som support har de med seg INCANTATION fra USA, veteraner innen brutal dødsmetal, 8 skiver siden 1992 og massiv turnering verden rundt har gjort dem ganske så store med årene. Som første support finner vi det eneste unge og relativt nystartede bandet, Polske CRIONICS har på kort tid opparbeidet seg et enormt bra rykte, med sin krysning mellom brutal Death Metal og symfonisk Black Metal og ble kjapt snappet opp av ikke kjente Candlelight Records.

Her får en vi uforglemmelig aften, liker du ekstrem metal bør du ikke gå glipp av denne kvelden!

ZONE: på Blæst den 9. september fra kl. 20.00 (konsertstart 20.30). Billetten koster 180,- og vi har klart å ordne 18 års aldersgrense! Forsalg på Aftermath Music i St.Olavsgate (ved trikken) eller på www.aftermathshop.com