TRIBUZY – Execution – live reunion

TRIBUZY – Execution – live reunion

Tribuzy hadde jeg aldri hørt om før, så det var litt pussig å få en liveplate av dem i posten. Men så ser du på coveret, hvor de ramser opp alle gjesteartistene på denne plata – med navn som Bruce Dickinson, Ralf Scheepers, Roland Grapow, Roy Z pluss mange andre, så er det nok ikke utenkelig at dette er en utgivelse folk vil være interessert i.

Siden det ikke fulgte med et promoskriv, måtte vår alles kjære venn Google til pers. Tribuzy er fra Brasil og hovedmann Renato Tribuzy er tydeligvis en veteran innen flere brasilianske metalband. I 2005 gav Tribuzy ut sitt første album "Execution" med et voldsomt lag av gjesteartister, og samme år ble nesten alle disse gjenforent for en konsert i São Paulo.

Musikken ligger i samme gate som Judas Priest/Iron Maiden og har også tidvis innslag av thrash her og der – Renato Tribuzy nevner bl.a. Metallica som inspirasjon, og det høres enkelte ganger(sjekk åpningsriffet på tittellåta for eksempel). Vokalt er det virkelig så du hører hvor trange jeansa til sanger Tribuzy er – som forventa av sjangeren. Faktisk høres nesten Bruce Dickinson som han begrenser seg ved siden av Tribuzy sjøl – kastrat er bare fornavnet noen ganger. Det er også utmerka produsert av Roy Z – lyden overgår mange studioproduksjoner, så den er det definitivt ikke noe å utsette på.

Jeg hører strengt tatt veldig lite på denne sjangeren for tida, men Tribuzy var i grunn ikke et dumt bekjentskap. Kanskje ikke en skive jeg kommer til å sette på ofte, men den overraska faktisk positivt. Og liker du sjangeren, så er det stor sjanse for at du kommer til å elske denne. Har du allerede originalalbumet, så er kanskje denne liveversjonen noe overflødig, men det er ikke så godt å si for meg, siden jeg ikke har hørt originalen. Bør uansett sjekkes ut av de som ikke får nok av Maiden, Priest eller deres mange etterfølgere.