SHORT SHARP SHOCK (SSS) – Short Sharp Shock

SHORT SHARP SHOCK (SSS) – Short Sharp Shock

Blander du thrash med punk får du en sjanger som nok er glemt av mange i dag, Crossover. Sjangeren hadde sitt høydepunkt på 80-tallet med blant annet SOD, DRI, Cryptic Slaughter og Nuclear Assault, band jeg personlig setter veldig høyt. Kort fortalt handler det om punk med store doser thrash og fart.

Short Sharp Shock er et passende bandnavn, skiva har 17 spor og klokker inn under 40 minutter. Etter en heller svak åpning begynner rocke-foten å trappe idet "The Answer is Never" sparkes i gang, med riffing i kjent Slayer stil er det vanskelig og ikke la seg fenge. Det følges opp med "Damage Goods" som også rocker bra grunnet høyt tempo og allsang refreng. Over hele skiva merker man tydelige Slayer og Metallica inspirasjoner, kanskje spesielt i soloarbeidet som funker jævlig bra.

Men så daler det nedover. Det repeterer seg for mye og de skikkelig "killer-låtene" uteblir. Synd, for dette bandet har klart å beholde noe av ånden fra de gamle heltene. En ting jeg ikke forstår er hvorfor det finnes snev av svensk death metal her?! Det passer overhodet ikke inn og ødelegger helhetsinntrykket.

Denne debuten er bandets demo noe den bærer preg av både låt og lydmessig. Det er bare å håpe at Short Sharp Shock legger litt mer tid ned neste gang og leverer et produkt med litt jevnere kvalitet.