DISSECTION – The Past Is Alive

DISSECTION – The Past Is Alive

The Past Is Alive er en samling med sjeldne Dissection låter fra tiden før The Somberlain. Låtene er hentet fra The Somberlain promoen (4), Into Infinite Obscurity 7’ (3) The Grief Prophecy demo (1) og en rehearsallåt fra 1990. I tillegg er det 2 rehearsal låter med bandet Satanized, som var et annet band Jon Nødtveidt var med i sammen med Tobias Kellgren, Johan Norman, Thomas Backelin og Goat (Per Alexandersson).

Dissection kom inn i den svenske death/black metal scenen helt på starten av 91 og har siden den gang vært et forbilde for mange andre band. Måten de kombinerer det melodiøse med det brutale, er bare helt utrolig. Nå må det huskes at dette er demoopptak og lyden er langt fra god. Men for samlere er dette et must, selv om de originale utgivelsene er å foretrekke. Men skal du først ha denne CD-en, da anbefaler jeg Necropolis versjonen, og gjerne digipacken. Hammerheart versjonen bør du ha som absolutt siste utvei, da det reprodusent-selskapet bør skys som pesten.

Necropolis gikk døyten noen år senere, og hvem andre enn Hammerheart stod klar til å ta over skiva. Og ikke uventet kom det en reutgivelse av skiva fra den kanten, denne gangen med 2 bonuslåter, Where Dead Angels Lie og Elisabeth Bathori. Begge disse er hentet fra Where Dead Angels Lie EP-en, en EP som de fleste vel har fra før, enten som bare EP eller som bonus på reutgivelsen av Storm Of The Light’s Bane.