SARPANITUM – Despoilment of Origin

SARPANITUM – Despoilment of Origin

Her har vi et nytt britisk extreme metal band som er blitt hypet opp som de nye kongene av den britiske undergrunnen. Det er en veldig drøy påstand, spør du meg. Om Sarpanitum lever opp til forventningene med sin debutfullengder, vil jeg ikke si sånn på stående fot. Vel er det bra og gutta gjør en god jobb. Låtene er varierte og det lukter både gull og granbar av enkelte av låtene på skiva. Sånn sett lever de opp til tittelen, men det skal nok mer til enn ei bra skive for å kunne inneha denne tittelen. Konger er noen som har jobbet hardt og lenge for noe. Det er mulig Sarpanitum har jobbet lenge, men foreløpig er jeg ikke helt overbevist. Det er nok fortsatt et 2 manns band fra Birmingham med initialene AN som topper den lista.

Sarpanitum minner en smule om Decapitated, mest på grunn av alderen og at de helt klart har mye godt å fare med. Musikken deres er old school death metal blandet med en del nyere og mer tekniske elementer fra samme sjanger. Man kan ganske enkelt si at hvis man tar 1 del Behemoth, 4 deler Suffocation eller annen god old school death metal og smaker til med litt ungdommelig mot, litt organisert kaos sammen med intrikate og gode riff, lar det hele surre en times tid i CD spilleren, og du sitter der med debutskiva til Sarpanitum.

Denne skiva er det ikke mye mer å skrive om, bortsett fra at denne bør du sjekke ut, for denne skiva er bra.