NOCTURNAL RITES – The 8th Sin

NOCTURNAL RITES – The 8th Sin

Tro det eller ei, men jeg har aldri hørt et kvekk av Nocturnal Rites før nå. Svenskene har faktisk gitt ut hele åtte album, The 8th Sin inkludert og holdt det gående helt siden 1990. Bandet startet visstnok opp som et death metal band, men spiller i dag en miks av power metal og hard rock.

The 8th Sin sparkes i gang med "Call Out to the World" som åpner overbevisende med et jævlig fett og tungt riff som dessverre altfor raskt avløses av et pinlig melodiøst power metal parti ala Finnland. Dessverre er det dette partiet som er mest representativt for albumet. Nå har jeg aldri lagt skjul på at jeg kan like power metal dersom det gjøres riktig, men Nocturnal Rites bidrag til sjangeren låter veldig standard, kalkulert og ikke minst høyst uoriginalt. De aller fleste riff, melodilinjer og refreng på The 8th Sin har vært gjort mange ganger før, og ofte langt mer overbevisende. Nå er på ingen måte The 8th Sin noe dårlig album. Mange av låtene innehar et bra driv og er riktig fengende, men det skal enda mer til for at jeg skal velge Nocturnal Rites neste gang det rykker i power metal foten.

The 8th Sin er velprodusert og bra gjennomført rent musikalsk, men i 2007 er dette alt annet enn interessant. Fansen vil imidlertid høyst sannsynlig finne mye snadder her, men vi andre kan hoppe glatt over.