DEICIDE – The Stench of Redemption

DEICIDE – The Stench of Redemption

  • Rating: 5 / 6

Det har vært store utskiftninger i Deicide siden forrige skive; brødrene Hoffmann er ute og inn er Jack Owen (ex-Cannibal Corpse) og Ralph Santolla (ex-Eyewitness, ex-Millennium) på gitar. Og det har slettes ikke vært så dumt bytte. Ikke det at Hoffmann brødrene var dårlige på noe vis, men det virker som om Deicide har hatt veldig godt av nytt blod. Låtene på The Stench of Redemption er friskere enn på lenge og jeg kan trygt si at Deicide har spilt inn sitt beste album på mange år. Men så var det den lille saken om skiva holder så lenge da. Det er greit at det er brutalt og tempoet er til tider (som oftest) meget høyt og det finnes en god del tøffe riff av de 2 nye gutta som så absolutt løfter skiva mye opp. Men etter ca 10 gjennomhøringer er jeg enda ikke sikker på at den holder. God er den, utvilsomt, og jeg storkoser meg hver gang den spilles. Men jeg må også si at jeg blir litt lei etter for mange lytt på rad, men det går over etter litt lytting på andre skiver.

De 9 låtene på skive er alle meget jevne og intense, men for meg er Crucified for the Innocence den sterkeste. Andre låter som bør nevnes er tittelsporet og ikke minst Walk With the evil in Dreams you Behold, som gir lytteren den gode gamle Deicide følelsen.

The Stench of Redemption kommer også som box, og her er det en liten godbit i form av en ekstra låt. Hva sies om en cover av Deep Purples ”Black Night? Hehe, her går det unna, skal jeg si dere. Regner med at Ritchie Blackmore fikk eller får hakeslepp til gangs når han hører/hørte denne versjonen av denne klassiske Deep Purple låta. Det er så kjapt og oppspeedet at bortsett fra riffet, er det vanskelig å høre at det er Black Night.

I tillegg til denne bonuslåta er det med en plakat og 4 bilder av hvert enkelt av bandmedlemmene i Deicide. Og alt kommer i en forseggjort men enkel pappbox, ikke stort større enn et CD cover. Men absolutt kult å ha i samlinga. Uansett om du anskaffer boxen eller den vanlige CD-en, så regner jeg med at du blir positivt overrasket over The Stench for Redemption.