DEICIDE – Scars Of The Crucifix

DEICIDE – Scars Of The Crucifix

  • Rating: 5 / 6

Glen Benton og resten av gutta i Deicide har skiftet beite og har nå signert på Earache. Scars Of The Crucifix er tittelen på bandets siste utgivelse, og med denne skiva er bandet tilbake der de hører hjemme. Nemlig i den satanistiske death metal toppen. The Blasphemy Is Back!!

Etter Glen Benton’s lille gjestevisitt hos Vital Remains og skiva Dechristianized, var forventningene store til Deicide’s debutplate på Earache. Og faktisk så hører man små spor av Dechristianized på Scars Of The Crucifix. Eller rettere sagt den stilen som Vital Remains har på Dechristianized. Og det er da de sinnsykt melodiøse, men likevel aggressive gitarsoloene jeg sikter til.

Deicide skulle komme tilbake, men har bevisst ventet med denne skiva til etter at de hadde skiftet beite. Et meget smart trekk, og det skal vel Earache være glad for. For de to tre siste skivene til Deicide har vært heller en tanke svake i forhold til hva de har prestert i sine første leveår. Og nå er altså bandet tilbake for fullt.

Scars Of The Crucifix inneholder 9 spor, som dessverre ikke varer lengre enn totalt vel 26 minutter. Og det blir for lite. Skulle hatt straffepoeng for lengden, eller manko på lengde. Men man får kose seg med det man får. Og det man får, det er knallbra. Aggressiv, rask, antikrist death metal med blasfemiske tekster og mange temposkifter uten at intensiteten avtar er hva vi får på Scars Of The Crucifix.

Stort sett alle låtene på Scars Of The Crucifix er av meget høy Deicide standard, men jeg velger allikevel å trekke fram et par som mine favoritter. Først vil jeg nevne Enchanted Nightmare, som er en knallgod låt i beste Deicide stil. Det samme kan vel også sies om både tittellåta Scars Of The Crucifix, Conquered By Sodom og Fuck Your God. Egentlig kunne jeg ramset opp alle låtene, for ”detta er bra greier assa”.

Alt du ønsker deg fra Deicide er på Scars Of The Crucifix, og da er det vel ikke mer å si om skiva. Anbefales på det ondeste.