PALE DIVINE – Cemetery Earth

PALE DIVINE – Cemetery Earth

Er du ute etter sommermusikk som gjør deg glad og fornøyd er det bare å snu, Pale Divine kan ikke hjelpe deg stort!

Dette er det tredje albumet til Pale Divine, et ubeskrevet blad her i Terror. Selv hadde jeg aldri hørt om de, men når jeg fikk høre at det var snakk om Doom så måtte jeg jo bare sjekke de ut. Cemetery Earth er en plate der bandet serverer Doom på en måte mange liker, god og gammel.

Hvis jeg sier Pentagram, Candlemass, St. Vitus +++ er det sikkert mange som nikker med et smil om munnen og drar litt tilbake i tid. Det er nettopp det Pale Divine har prøvd å gjort på Cemetery Earth, de drar deg tilbake i tid samtidig som de får høre et nyere band gjøre noe bra.

De låter da heller ikke så verst disse gutta. De har både tyngden, grooven, det seige samt låter som høres bra ut og inneholder en del kule saker. Når de i tillegg klarer å lire av seg soloer som faktisk er behagelige å høre på klager jeg i alle fall ikke.

Skiva er laaang og inneholder mye musikk, men heldigvis klarer de å holde det interessant for det meste av tiden og unngår dermed å gå i den fella. For eksempel den flotte Empyrean Dream, en flott akustisk sak med noe synth som rett og slett er utrolig behagelig og nydelig! Overgangen til neste låt er litt dum, men det er nok ikke bandets feil.

Nei, dette er god Doom som så absolutt du bør sjekke ut om Doom i den gamle gata er din greie. Gode melodier, fete riff og i det hele tatt, masse moro og bra festet til disc!!!