DEAD KENNEDYS – Mutiny on the Bay

DEAD KENNEDYS – Mutiny on the Bay

Dette er en live CD med det amerikanske punk bandet Dead Kennedys, bandet som ble frontet av den meget karakteristiske vokalisten som gikk under pseudonymet Jello Biafra.

På denne skiva er det opptak fra en konsert i 82 og tre fra 86, alle fra Bay Area i San Francisco. Noe kult, noe mindre kult og stort sett dårlig lyd, det oppsummerer det meste på denne skiva. Låtutvalget derimot er ganske enkelt glimrende; alle de gode gamle Dead Kennedys låtene er med og da kan man jo i realiteten ikke klage. Ergo, jeg gjør ikke det, bare litt, for lyden kunne vært bedre. Det eneste jeg kunne ønske var at det hadde vært med flere låter fra Plastic Surgery Disaster, men det er vel en smakssak.

Dette er ingen sammenhengende konsert, men låter plukket ut fra 4 forskjellige konserter, og da forsvinner noe av flyten i en sånn konsert. Muligens er all prekingen fra Jello Biafra også klippet bort. Det er synd, for det er noe av sjarmen med Dead Kennedys. Litt preking er det og det er med og redder skiva litt. Det faktum at Too Drunk To Fuck, California Über Alles, Forward to Death, Kill the Poor, Riot og Holiday in Cambodia er med redder selvfølgelig også skiva fra å bli en ren bommert.

Dead Kennedys er historie, det er vel slik det går etter hvert. Jello Biafra har prøvd seg som politiker med mer eller mindre hell, og lykkes vel bedre med preking og som taler i forsamlinger. Jeg er glad Dead Kennedys var til når de var til. Jeg er ikke like sikker på om de siste årene var like bra som de første, jeg husker i alle fall de første best, og denne liveskiva er med på å friske opp de glade pønkåra før metallen fikk fotfeste og inntok mitt skrøpelige legeme. Jeg vil ikke si at metallen helt har overtatt, for pønken lever fortsatt et sted der inne. Dead Kennedys Über Alles.