LILLASYSTER – Hjernedød musikk til neste vorspiel

LILLASYSTER – Hjernedød musikk til neste vorspiel

Jeg mottok nylig promoen til LILLASYSTERs debut CD Hjärndöd musik för en hjärndöd generation samme dag som bandet hadde konsert her i byen. Selvfølgelig skulle jeg på jobb, og selvfølgelig var det for sent å begynne å mase om å få fri, men å sende over et par enkle spørsmål pr. mail, det har jeg tid til.

E-T: Hvem er du, og hva er ditt bidrag til Lillasyster?
Lillasyster: Jag är Max Flövik, spelar gitarr i Lillasyster.

E-T: Hvorfor navnet Lillasyster? Dere begynner jo etterhvert å bli voksne menn, man skulle tro at Dotter hadde vært mer naturlig.
Lillasyster: Lillasyster är ett av det finaste, vänaste orden i svenska språket. Kontrasten till vår musik som är ganska brutal, var det som vi tyckte var bra.

Lillasyster_1.jpg


E-T: Hvordan vil du beskrive den tunge hårdrocken til Lillasyster?

Lillasyster: Kompromisslös rock, riff med melodi. Hjärndöd musik helt enkelt.

E-T: Hvordan har mottagelsen av Hjärndöd musik för en hjärndöd generation vært?
Lillasyster: Folk har verkligen varit positiva, och publiken verkar gilla den jätte mycket.

E-T: Hvorfor er du fornøyd med albumet?
Lillasyster: Det är enkla låtar som sätter sig. Allting är ganska basic.

Lillasyster_Max.jpg E-T: Hva ville du endret på albumet hvis du kunne gått tilbake nå?
Lillasyster: Ingenting. Det som är gjort är gjort.

E-T: Jeg føler at debuten deres strekker seg mot et veldigt ungt publikum, men sin meget sprikende låtutvalg, "ungt" sound og drømmende tekster, har dette vært en del av planen?

Lillasyster: Vår publik har nog alltid varit ganska ung, men det har vi nog inte tänkt så mycket på när vi skrev musiken. Vi bara gör det som känns rätt.

E-T: Dere gikk tidligere under navnet Rallypack, men etter debuten "Sod of God! We believe in our rockband!" skiftet dere navn til Lillasyster. Max byttet ut Cello med gitar og tekstene er nå på svenskt. Er Lillasyster en fortsettelse av Rallypack?
Lillasyster: Nej. Även om det är samma medlemmar, så är det ett helt nytt band med nya låtar och annan aproach.

E-T: Er det fordi det ble for vanskelig å erobre det internasjonale markedet dere nå kommer tilbake med svenske tekster?
Lillesyster:Det var bara naturligt eftersom det var Martin som hade skrivit alla texter på svenska. Vi tänkte nog aldrig att direkt på det, men det visade sig att det fanns ett stort tomrum i svensk musik för ett rockband som sjunger på svenska. Sen är det klart att marknaden blir mindre.

E-T: Både Martin Westerstrand og Daniel Cordero har en historie i LOK, og dere har sammen utgjort Rallypack, er det bare nytt materiale på "Hjärndöd" eller hadde dere det meste klart før navnebyttet?
Lillasyster: Vi hade låtar till en ny Rallypack platta, men de har inget med låtarna på "Hjärndöd musik" att göra. Alla låtarna på skivan är skrivna för Lillasyster.

E-T: Føler dere at dere har klart å skaffe dere troverdighet som et ekte hardtarbeidende band, eller vil dere alltid måtte leve i skyggen av LOK?
Lillasyster: Vi är ett hårt arbetande band, den enda egentliga kopplingen med LOK är att Daniel och Martin var med där, sen är det klart att folk fortfarande jämför oss med LOK, men det kommer säkert att avta med tiden.

Lillasyster_2.jpg E-T: Hvordan har responsen vært på deres lille Skandinavia-turne?
Lillasyster: Underbar, Det är verkligen kul att folk upskattar oss så mycket, speciellt utanför Sverige. Det verkar fungera bra i både Norge och Danmark.

E-T: Har dere noen planer om å legge ut på en lengre turne med det første så flere får oppleve dere live?
Lillasyster: Ja absolut. Det är det absolut vigtigaste för oss, att spela live. Alla i bandet gör detta för att stå på scen. Vi älskar det.

E-T: Er dere et politisk band?
Lillasyster: Nej inte alls.

E-T: Finnes det et budskap dere prøver å formidle eller er det bare "knulla, supa, åka raggarbil"?

Lillasyster: Om man läser texterna noga så hittar man nog lite mer substans än så, men egentligen, går livet ut på något annat än dessa tre underbara ting?

Lillasyster_hjarndod.jpg E-T: Ser dere for dere en lang og suksessrik karriere med Lillasyster, eller har dere andre prosjekt som dere bruker mye tid på?
Lillasyster: Just nu är det bara Lillasyster som alla satsar helhjärtat på.

E-T: Hva er Sveriges beste hardrock magasin?
Lillasyster:Jag läser inte hårdrocks tidningar.

E-T: Gi oss èn god grunn til at noen i det hele tatt burde kjøpe skiven deres!

Lillasyster: Skivan är enkel, rak och kompromisslös, med låtar som är grymma att ösa till på tex. Förfesten. Sen finns alla texter med. Om man vill kan man köpa fler och ha som till exempel underlägg till glas, eller stödja upp ben på en ostadig soffa.