NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER tilbake på Rockefeller

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER tilbake på Rockefeller


Rockefeller fredag 8. juni 2007

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER


 

 

Sveriges folkekjære og legendariske rockorkester leverte en kanonkonsert på Rockefeller i fjor høst: "Aldri har Nationalteaterns Rockorkester spilt bedre enn de gjør i 2006. Seig, tung rock'n'roll – ofte komplisert som fy." (Puls). Fjorårsturneen er dokumentert på det rykende ferske albumet "Live 2006" som blant annet inneholder en innspilling av "Barn Av Vår Tid" fra Rockefeller. 


Nationalteaterns Rockorkester var på mange måter Sveriges svar på Tramteateret. De var en musikalsk utbrytergruppe fra den venstreradikale teaterforeningen "Nationalteatern". De satte opp legendariske musikalske forestillinger som "Livet är en fest" og "Speedy Gonzales", og med sitt Rockorkester ga de ut flere album. Musikken kan beskrives som progrock på grensen til pønk med en venstreradikal vri. De fleste medlemmene er fra originalbesetningen fra de glade 70-årene, med unntak av den nye vokalisten Mattias Hellberg, kjent fra Hederos & Hellberg. Rockorkesteret inkluderer ellers Ulf Dageby (vokal og gitar), Håkan Nyberg (trommer), Håkan Svensson (gitar) og Nikke Ström (bass).
 

Selv om bandet har lang fartstid har de så absolutt draget på ungdommen. I Sverige er det mest yngre folk som kommer på konsertene, og ikke de som likte bandet for 30 år siden. Rockorkestert ble da også i 2002 hyllet med en tributeplate av dagens svenske rockeelite, med blant andre Hellacopters, Soundtrack Of Our Lives, Nina Persson, The Ark og Backyard Babies som bidragsytere.

Den svenske pressen er ekstatiske i sine omtaler av Rockorkesterets konserter den seneste tiden, og her hjemme tok også Puls.no fram superlativene etter konserten i fjor. Anmeldelsen avsluttes med følgende bønn "Kom fort tilbake, gutter!" Og det er en glede å ønske den svenske rockens nasjonalklenodier velkommen tilbake til Rockefeller fredag 8. juni.

www.nationalteatern.nu/rock


Rockefeller Music Hall. Bill. kr. 250,- + bill.avg. kr. 25,- i forsalg på www.rockefeller.no, Posten og tlf. 815 33 133.

18 år leg.