VREID – I Krig

VREID – I Krig

Ikke nok med at Vreid kommer med ny skive på nyoppstartet selskap, men jaggu kommer ikke skiva dems på frigjøringsdagen og heter I Krig også. Så godt kan det altså gjøres. Tekstene denne gangen er hentet fra en diktsamling skrevet av en mann ved navn Gunnar Reiss-Andersen og ble utgitt i 1946. Diktene er en hyllest til de norske motstandsmenn fra 2. verdenskrig og bandet har med Gunnars familie samtykke gjort om tekstene til sin egen dialekt og fremfører de altså på sogndøli eller hva de måtte kalle det. Så, kun norske tekster denne gangen, noe som ikke akkurat får meg til å grine.

Musikalsk fortsetter de i black`n`roll gata mog også denne gangen syns jeg de har kommet opp med en veldig god skive. Det lille av elektronikk de har hatt før, som jeg elsket så er borte, men det gjør egentlig ingenting, de har likevel kommet opp med låter som er skiva verdig og da klager jeg ikke.

Når bandet i tillegg henter inn elementer som fele blir dette riktig som folkelig og nasjonalfølelsen styrkes litt ekstra. Folketonene er fortsatt til stede og en låt som eksempelvis Under Isen oser det Norge av!!! Windir fans vil nok like denne…

En annen låt jeg vil trekke fram er Dei Daude Steig Av Grav. Sjekk ut vokalen på denne låten, faen så fått det høres ut. Skikkelig gromt!!! Låten er heller ikke dum du.

Også låten Folkefiendar må trekkes fram med sitt flotte renvokal parti. Det er utrolig deilig å høre på når det blir sunget med renvokal og bandet kunne med fordel brukt mer av det!

Ellers er det ikke de mange overraskelsene egentlig. En kan høre at Vreid har funnet sin formel og som jeg sa sist er den langt fra original, men den fungerer veldig bra for bandet. Jeg og mange andre liker det Vreid har gjort tidligere og så lenge de ikke viser tegn til å stagnere klager jeg ikke. De har kommet opp med en skive som så absolutt fortjener sine fem poeng, akkurat som forgjengeren. Vreid er nå bekfreftet til årets Hole In The Sky og jeg kan ikke annet si enn at jeg gleder meg til å se hvordan dette bandet oppererer live. På plate klager jeg i alle fall ikke.

Lenge leve Norge!!!