Dødmetalaften på Garage med DYING FETUS + +

Dødmetalaften på Garage med DYING FETUS + +


DYING FETUS + CATTLE DECAPITATION + SKINLESS

Garage, Oslo

Onsdag 16. mai 2007

Pris kr. 160,-

Endelig dau-metall av det gode slaget. Dying Fetus viderefører arven fra sen åtti-talls klassiske death metal i samme klasse som Napalm Death og Sepultura. Cattle Decapitation og Skinless bygger på gamle stål-tradisjoner med en mer moderne vri.

 

På høyden av death-metal eksplosjonen i 1991 dukket Dying Fetus opp med kombinasjonen fengslende tunge låter med ekstrem teknisk perfeksjon og skapt den ultimate merkevaren innenfor Death Metal. Et selvprodusert album – "Infatuation With Malevolence" ble første steget på en grusvei som preger flere metal-generasjoner. Pulserende aggressivt, sjukt dypt tonalt som knuser den amerikanske drømmen med et skrekkabinett av lyd.

Det store gjennombruddert kom 1996 med neste album. Dying Fetus slo hardt til med "Purification Through Violence" (Pulverizide Records) med påfølgende monster-tur hvor Dying Fetus tok permanent bolig i metall-skaller kloden over og puritanske amerikanere gjemte seg under dyna.

Tredje skive fra 1998 "Killing on Adreline" (Relapse Records). Den uforglemmeligen og brutale "Tearing Inside the Womb" førte til hyppige nabovarsel, og er for mange Dying Fetus-tilhengere kanskje den største høydaren rent låtmessig. I 2003 gjorde bandet en liten musikalsk vri hvor grind-core ble en del av av det anti-mainstreamed utrykket.

Flere utgivelser har kommet på rekke og rad fra jerngruva. Etter en lenge pause er Dying Fetus klare med det etterlengtede albumet "War of Attrition" med påfølgende Europaturne som starter i Tyskland. Låta "Fate of the Condemmend" er allerede ute på nettet.

Kort oppsummert; Dying Fetus er sjefene for en egen generasjonen av ekstrem-musikk.

Stop thinking – start bleeding!

www.myspace.com/dyingfetus

www.DyingFetus.com

 

 

CattleDecapitation_1.jpgRusfrie veganere? Stemmer. Den bassløse trioen Cattle Decapitation trenger ikke ete stål til frokost for å være et av jordas mest hardtslående band. Ikke dermed tro at Cattle Decapitation er et sunt band. Legionen har på et tiår fem album bak seg som alle kunne vært soundtracket til verstingen av en skrekkfilm. Bandet fra San Fransisco tok med seg gore-grind inn i ekstrem-metallens styrker med LP-en "Human Jerky" (Satan`s Pimp) og CD-en "Homovore". Cattle Decapitation er bisarre entertainere som mesterlig utfører uforglemmelige scenestunts (vokalist Travis Ryan fikk sydd seg en ansiktsmaske av Biff Jerkey) og samtidig hater menneskesjelens svakheter. Politiske forbannelser rettes mot alle hold. Det er ingen fremtid. Det finnes ingen fremtid. Med mindre vi ikke skjerper oss. Cattle Decapitation er kjent for sine ultrakorte utblåsinger av metal-grind. Noen vil kanskje våge å kalle det humor-grind. Rytmisk, dynamisk og synkende som en stein som blir kastet på Antlanterhavet. Cattle Depacation er like selvironiske som bastante i sin atferd. Cattle Decapitation er plantespisere som stortrives i et slaktehus med nifs gjenklang og gjerne noen jernkroker til å henge kongressmenn på. Musikalsk i slekt med The Locust, antagligvis innavl.

Fjorårets "Karma.Bloody.Karma" blir av bandet selv beskrevet som den mest nihilistiske, hatefulle og pessemistiske i svarteste natta-skive.

Metal for the brain….

www.myspace.com/cattledecapiation

www.catteleddecapitation.com

 

Skinless_1.JPGEtter å ha produsert to demoer i 1992 eksploderte Skinless fra N.Y midt i fleisen på dau-metalikkerne. Brutal metal/grind hvor langhårede menn hysterisk skrek etter mer og mer. Først i 1994 var besetningen på plass og fullengderen "Progression Towards Evil" ble en blodig dedikasjon til fansen. Siden har de turnert, turnert og turnert med band som Mortician på 1999's Chainsaw Tour og våren 2000 reiste Skinlesspå langtur i hjemlandet og til Mexico sammen med Incation. Sammen skapte de en helt ny musikkbølge. I mellomtiden har Skinless prestert to uhyrlige plater. Skiva "Trample the Weak, Hurdle the Dead" fra i fjor er et unikum av utspekulert moro-horror.

Med mørke og nihilistiske tekster erobrer bandet all sinnsro. Skinless er en combo av nerveslitende brutalitet, kolossale riff, kaotisk perkusjon og intense groover. Sherwood Webbers vokalbit er et utenomjordisk angrep på menneskeheten. Kanskje ikke rart at Jason Keyser kommer ut på scenen iført gassmaske! Et godtplanlagt mordforsøk.

Skinless har rykte på seg for å være et av verdens mest opprivende laivband i en voldelig atmosfære hvor galskapen ikke sitter langt inne og bærebjelker bør være godt festet. De fleste har vel hørt om "the Skinless girl" som lager fotspor av jukseblod (?) på scenegulvet.

Just f…punishing!

 www.myspace.com/skinless