SERENITY – Words Untold & Dreams Unlived

SERENITY – Words Untold & Dreams Unlived

Serenity er et østerisk band som startet i 2001. I 2004 tok de en nærmest full skift av bandmedlemmer og kom tilbake som et tyngre band med større metal innflytelse i musikken enn før. Words untold & dreams unlived er et selvfinansiert album til tross for interesse fra flere selskaper, dette for å ha mulighet til å velge en bedre avtale etter utgivelsen, og jeg tipper de fort får til en bra avtale med dette albumet å vise til.

Dette er et band som spiller progressiv og melodisk metal og det er en type musikk jeg er virkelig glad i og som jeg har storkost meg med under anmeldelsen. Det begynner med et flott førstespor, Canopus. Etter en orientalsk inspirert intro går det over i herlige, tunge riff som kommer igjen i versene utover i låta mens det er lettere og mer melodisk i refrengene. Andrelåta, Reduced to nothingness, er i en litt annen stil igjen. Det er kjappere, gladere og her ligger powermetal innflytelsen smurt tykt på. Vokalist Georg Neuhauser passer da også perfekt til denne stilen med sin lyse klare stemme. Så dras tempoet ned igjen med den første av to instrumentalspor før de er tilbake med en skikkelig godbit i låta Circle of my 2nd life. Denne og nummer ni, From where the dark is born, havner langt opp på listen min over sanger jeg hører mye på for tiden. Det jeg virkelig liker med denne platen er at selv om det er mye melodisk så tar de aldri helt av med "gladlåtene" som mange powermetal band gjør, men hele tiden balanserer det med tunge riff og en synth som spiller mer dystre melodier innimellom.

Alt i alt en flott plate som jeg varmt kan anbefale videre!