SOLSTICE – Lamentations

SOLSTICE – Lamentations

Dette er, tro det eller ei, mitt første møte med Solstice. Jeg husker jeg skulle teste ut bandets andre fullengder, New Dark Age, en gang i sin tid, men det ble desverre ikke noe av. Uansett, Nå har Cyclone Empire re-utgitt begge bandets fullengdere samt miniskiva Halcyon. Så, for å gjøre opp for meg sa jeg ja takk til å anmelde alle tre og som seg hør og bør begynner jeg med bandets debut fra 1994, Lamentations.

Men vi må ha en pitteliten historietime først. Solstice ble startet opp i 1993 g allerede i 1994 hadde de sikret seg en kontrakt med Candlelight Records etter tre demoen og samme år gav de ut sin debut, altså Lamentations. Bak denne utgivelsen står Lennaert Roomer (trommer), Simon Matravers (vokal), Lee "Chaz" Netherwood (bass), Richard M. Walker og Gian Piras (gitar). 

Vi snakker her om Doom med kraftfulle låter, god renokal og ikke minst groove. Selv om bandets musikk er tung, gjør de skiva lettere fordøyelig ved hjelp av små akustiske snutter som så absolutt er behagelige å høre på.

Doom har aldri vært en særlig fartsfylt affære og ei heller Solstice tråkker gassen i bånn, det snegler seg seigt av gårde, uten at det blir for esformig og kjedelig. Dette er nok ikke det beste jeg har hørt innn Doom, men med tanke på at skiva er fra 1994 og at dette er bandets debut må jeg si meg meget imponert! At gutta har hørt sin Candlemass er det ingen tvil om, men når inspirasjone kommer fram gjennom ting her og der og ikke gjennom alt de gjør i alle låtene hele tiden har det ikke så mye å si.

Gutta kjører på med soloer, tunge og melodiske riff, partier med groove og selvfølgelig tyngde, det hører jo alltid med i Doom. Og joda, de gjør det på en overbevisende måte.

Siden vi snakker om en re-utgivelse er det som seg hør og bør med noen ekstra bonus-spor. På Lamentations får man tre spor som alle er hentet fra bandets Ragnarok demo fra 1994. Samtlige tre låter fant også veien til bandets debut, men her kommer de i et mye mer grumsete lydbilde. Men siden de aldri er blitt med på annet enn demoen så er nok dette snacks for fansen. Selv kunne jeg klart jeg uten.

Nei, Lamentations er en tøff skive og jeg gleder meg til å gi meg fatt på det neste slippet fra dette bandet, miniskiva Halcyon. Melodisk Doom som dette vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte og nyeste medlem i denne "familien" er Solstice. Hjertlig velkommen skal de være!!!