ANEKDOTEN på Blæst 4. mai

ANEKDOTEN på Blæst 4. mai

Zone og Monster Magazine Presenterer:

Anekdoten Blæst Poster A3.jpgSammen med sine landsmenn i Landberk og Änglagård var Anekdoten hovedrepresentanter for den nye, progressive rockebølgen på begynnelsen av 90-tallet. Kvartetten tok form som et rent King Crimson-coverband, men skiftet raskt fokus over mot egne komposisjoner, og leverte i 1993 et kritikerrost debutalbum. Det var imidlertid oppfølgeren, den intrikate "Nucleus", som gjorde svenskene til progrockens nye yndlinger. Albumet blir av mange betraktet som 90-tallets beste, mest originale og kompromissløse arbeid. Siden har Anekdoten levert to konsertdokumenter og ytterligere tre studioplater, hvorav den siste – "A Time Of Day" – kommer rykende fersk fra trykkeriet når bandet inntar Norge i begynnelsen av mai.

Gruppas mørke, dynamiske og høyst egenrådige uttrykk har brakt dem ultralojale fans over den ganske klode. Samstundes evner svenskene å fornye seg foran hver plateutgivelse. Det eneste man kan garantere i forbindelse med en Anekdoten-konsert, er euforiske stemninger og gnistrende samspill. Forventningene til årets opptredener blir neppe mindre nå når gitarist Nicklas Barker melder at "A Time Of Day" ble et rett så progressivt album.

Helaften med Anekdoten på Blæst 4. mai, dørene åpner kl. 22:00, konsertstart kl. 23:00. 20 år, Billetter kr 150,-. Forsalg: www.aftermathshop.com